BISTRO CATHERA #1: SHOOMADISKO

Written by on May 3, 2021

“Bistro Cathera” je nova radio emisija jazz muzike koja će od večeras, trećeg maja 2021. početi sa emitovanjem na našem radiju uvijek u terminu od 19h do 21h! Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, dugogodišnji radijski (i ne samo to) DJ jazz muzike čije se emisije vrte po sjajnim radio stanicama, i čiji je rad unaprijedio mnoge muzičke festivale, događaje, ali i restorane i prodavnice ploča!

Emiisju vodi i uređuje Jazzsad // Milan Saitović, a koncept je takav da uz dobar organic jazz zvuk u svakoj emisiji gostuje selektor ili selektorka uz jedan recept za spremanje nekog jela koje ide uz selekciju muzike koju prezentuju. Time objašnjavamo naziv emisije”Bistro Cathera”!

“Bistro Cathera” je na programu večeras od 19h, gost je Shoomadisko a recept koji ide uz emisiju je “Želja od zelja” koji slijedi:

Želja od zelja… U livadi nabrati mlado livadsko zelje. Umutiti 5 domaćih jaja, staviti 1,5dl zejtina, 300-400 grama domaćeg mladog sira, tri prstohvata soli, 2 dl kisele vode. Pakovanje kora za gibanicu. Redjati kore, zasipati smesom a na svaku treću dodavati sitno seckano sveže zelje. Zadnju koru premazati samo smesom. Peći oko 40 minuta u dobro zagrejanom Smederevcu. Ide uz domaći kefir. Rakija kao aperitiv. U zdravlju, vaš Šumadisko!

Tagged as

Continue reading

Current track

Title

Artist

Background