BISTRO CATHERA #52: DJ LOPTICA & DJ JAZZYSAD

Written by on November 27, 2023

Večeras u 19h započinje nnova sezona gastro jazz emisije Bistro Cathera, koju uređuje Milan Saitović “Jazzysad”, uvijek sa nekim od stalnih saradnika u duetu, a večeras će to biti provjereni majstor mix pulta, ali i kuhinje, Dejan Šobot “DJ Loptica”.

Uz dobar zvuk, Šobot nam predstavlja i gastro recept, taman se uklapa za večeru- Prpeć pita:

Prpeć je pita koju je pravila moja nana, a zatim i majka dok su je slušale ruke, kako ona voli da istakne. Gledao sam onoliko puta kako se pravi, al’ sam više uživao da je pojedem. Toplu, hladnu, obično sa sirom, mada ja volim i malo zelenog u testu. U nastavku je recept, pa ko voli da mesi od početka – bujrum. Ko ne voli ili nema vremena, može i sa kupovnim lisnatim testom.

Od sastojaka vam treba kilo brašna, kašičica soli,100 grama masti, pola litra vode, 2 kašike ulja, 700 grama sira i 4 jajeta.

Sjedinite brašno i so, postepeno dodajte vodu i ulje, mešajući dok se testo ne sjedini. Pokrijte ga i ostavite 30 minuta da odmori. Testo podelite na 12-14 jufki, svaku razvucite na 20-22 cm, premažite mašću i ređajte jednu preko druge. Kada naređate sve, ponovo ih razvucite da dobijete jednu koru. Testo zatim urolajte, preklopite na pola i ponovo razvucite u jednu veliku koru.

Tepsiju podmažite mašću. Stavite koru tako da prelazi ivice tepsije, pa je još jednom ga premažite mašću. U adekvatnoj posudi sjedinite sir i jaja, pa nafilujte koru. Deo kore koji je bio van tepsije prebacite preko fila tako da sredina ostane nepokrivena. Još malo premažite istopljenom mašću i pecite na 220°C oko 40 minuta.

Prijatno!

“Bistro Cathera” iz serijala Jazzysad, na programu je ponedjeljkom u 19h, osmišljava i uređuje Milan Saitović.


Current track

Title

Artist

Background