Brošura „Labra Marin iz riblje perspektive: Odnos prema moru i obalama Boke“

Written by on April 15, 2021

Brošura za djecu „Labra Marin iz riblje perspektive: Odnos prema moru i obalama Boke“ , posljednja je i završna aktivnost projekta „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru,“ koji su partnerski realizovali Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin.

Pored medijskih sadržaja realizovanih u ovom projektu, a to su istraživačke radio emisije I prateci tekstovi na portalima nasih radija, poruke i zaključke o temama kojima smo se bavili prilagodili smo i priblizili najmladjima uz pomoc morskog drugara, labre Marina. Marin je ljut, sretan, zabrinut ali i optimistican, te ima vazne poruke za djecu i njihove roditelje..

„More je izvor života. Zato je važno da pažljivo koristimo more, jer je svako od nas samo mali dio priče koja se zove život. A za život- svi trebamo čistu životnu sredinu.

Naša priča može biti veoma lijepa. Živimo u Boki Kotorskoj gdje je priroda napravila jedno od svojih čuda, a stanovnici od praistorije, zbog savršenih prirodnih uslova gradili sela i gradove, sagradivši jedinstveni kulturni predio u kojem i mi danas živimo. Naravno, tu su i maslin ei kostanji, i ribe i ptice. I još mnogo živih bića uz more i pod njim.

U posljednje vrijeme, naša vrsta je pretjerala sa zaposjedanjem prostora. Istražili smo kako se povodom toga osjećaju naše komšije u podmorju. Prepuštamo vas vodiču, labri Marinu.“

Tekst brušure: Antonela Stjepčević

Dizajn i grafika: Aleksandar Ratković

Projekat „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“ je podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje – CGO, B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Vlade Crne Gore.

Sadržaj ove brošure je isključiva odgovornost Radio Tivta i Radio Bruškina i ne odražava nužno stavove Centra za građansko obrazovanje – CGO, B filma, SHARE fondacije i/ili Instituta za poslovnu i finansijsku pismenost.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background