DIMITRIJE DIMITRIJEVIĆ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM “LEĐA MALA”

Written by on December 4, 2023

Dimitrije Dimitrijević objavio je drugi solo album „Leđa mala“, a najavljuje ga singlom i spotom „Vrt“. Album je za sada dostupan digitalno a uskoro izlazi i na vinulu.

„’Vrt’“ je pjesma nastala pod glazbenim utjecajima britanske škole, lažno linearnim narativom kojem je cilj obično pretvoriti u neobično, anticipacijom katastrofe u drhtavom i razdražljivom ambijentu“, kaže autor Dimitrije Simović. Teme koje se provlače kroz pjesmu su obitelj, prolaznost, rađanje, umiranje, jednostavno bivanje, nježnost i u konačnici – vrtlarstvo. „Ja sam tu svašta nešto odsvirao, otpjevao i nacrtao a od nacrtanog je Sara Renar složila spot“.

Što se tiče albuma “Leđa mala”, on je zaista drukčiji od prijašnjeg “Čar-pitanja”. Ipak postoji nekakva nit koja ih drži skupa. Teme koje album obrađuje su: rat, ljubav, ljudskost, mamurluk, nostalgija… Što se zvuka tiče, apsolutno je neuhvatljiv.

Na albumu su, uz Dimitrija, svirali: Sara Ercegović – bubanj, Leo Beslać – gitare i bas, Sara Renar – sinteve i vokal, Vedran Peternel je svirao sinteve i kreirao ambijente kao i sam zvuk ploče, odnosno bio u ulozi producenta i čovjeka koji je miksao. Masterirao ga je Miroslav Piškulić.

foto: Marina Uzelac

Album je sniman u “Mushroom” studiju Danijela Drakulića, u studiju Vedrana Peternela, u studiju “Tehnodrom Ozeblin” Lea Beslaća i u Nišu u studiju Nenada Tasića. Dizajn omota je radio Dejan Kršić. Fotografije koje se nalaze na omotu, snimila je banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović Ostić.

Album slušamo i na digitalnm servisima.

“Leđa mala,” popis pjesama:

1. Naša
2. Kako tako
3. Vrt
4. Zlatnu i sivu
5. Niko ni od koga
6. Ciao Bella
7. Pare
8. Prošlost
9. Bilo i prošlo

Vijest prenosimo sa portala Ravno Do Dna

foto: promo


Current track

Title

Artist

Background