Dirižabl br. 194 • sve što boli proći će •

Written by on March 9, 2023

🖤🎙☁️ Premda se, iz epizode u epizodu, Dirižabl trudi da vam predstavi sva uzbudljiva dešavanja na sceni, zaljubljivanje svim srcem u novi album, singl ili bend zapravo se baš, baš retko dešava. Nekad žarko želiš da te muzika snažno gurne iz mesta, pa je tražiš i tražiš, a nekada te to zadesi kad najmanje očekuješ. Kada je izašla prva HALI GALI kompilacija, bendovi Sitzpinker i Tipon bili su apsolutni Dirižabl favoriti, ali je postojao snažan osećaj da će se simpatije prema zvuku još nekolicine bendova tek vremenom pretvoriti u ljubav. Dirižabl se u tome, podrazumeva se, nije prevario, i baš u trenucima dok muziku nije tražio, ljubav se desila i to na prvo slušanje singla “krećem se” benda proto tip. Iako je u tom trenutku ovaj singl delovao kao izuzetak od svega što je bend do tada radio, postojala je nada da će takav zvučni krajolik ipak preovladavati i na ostatku albuma koji je tada uveliko nastajao i snimao se u Down There Studio kod Uroš Milkića.

I evo, gotovo tri godine kasnije, ovaj poseban album prvenac “s ivice sanjanja” je konačno pred nama i i te kako je natopljen emocijama, iskrenošću i trudom, a ujedno ojačan zrelim sviranjem, čvrstim prijateljstvom i izuzetno britkim i ogoljenim tekstovima.

Dirižabl se izmestio iz svog kućnog studija da bi sa Damjan Nedelkov (Gazorpazorp) i Nikolom Čučkovićem albumu nazdravio, i u ovoj 194. epizodi razgovarali smo o očekivanjima, izazovima i utiscima pre i nakon snimanja ovog izdanja; o ličnim i transformacijama u okviru samog benda, podršci i čitavom “selu” koje je potrebno da jedan album iznese, o uspehu koji se meri u suzama, ali i nadolazećim kocertima i vinilu koji na vaše gramofone stiže na jesen. Pored isečaka albuma, Nikola i Damjan nam puštaju i muziku koja okupira njihove lične plejliste i preporučuju štivo za #dirižablbookclub! ☁️🎙🖤

Slušajte nas na linku ispod, i delite. volite i podržite proto tip! ❤

Snimano 01.03.2023. u Priča Baru kom se, ovom prilikom, zahvaljujemo!

🚩 album u celosti možete preslušati ovde:https://prototip.bandcamp.com/Pop Depression // Pop Depresija Ivan Loncarevic

🚩 ili uživo na prvom narednom nastupu u okviru HALI GALI #5 https://www.facebook.com/events/703432178142368

“Dirižabl” slušamo četvrtkom u 19h, vodi i uređuje Ana Dajić!


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background