Dirižabl br. 197 • Time Won’t Let Me Go •

Written by on April 19, 2023

Kao po pravilu u ovoj sezoni, Dirižabl sve praznike provodi radno – pa i ove uskršnje! Te u tom duhu, 197. epizoda biće (duplo) dužeg trajanja nego što je to uobičajeno i na onlajn oblake Mixclouda stiže pre svih radijskih premijera!

Svim slušaocima je dobro poznato da Dirižabl već godinama iz epizode u epizodu lako i brzo stiže do udaljenih kontinenta, putuje kroz najrazličitije vremenske periode… No, svaka podkast epizoda sadrži i puno toga ličnog, te nas ovog puta Dirižabl smešta u posebno okruženje, odnosno, direkt u srednjoškolsku klupu autorke ovog podkasta Ana Dajić i predstavlja davno napravljeni (a skoro pronađen) mixtape koji savršeno sumira raznolike muzičke ukuse koji su tada vladali njenim diskmenom i mp3 plejerom!

Sasvim je jasno da će, u skladu sa periodom o kom je reč, muzički izbor biti šarolik – pregršt indie himni, dosta grandža, uz par obaveznih klasik pop hitova! U jednom pravom rolerkosteru sećanja punom #throwback-ova, pričaćemo o zaljubljivanjima, tada važnim muzičkim i filmskim ostvarenjima, dobavljanju muzike, prvim koncertima, maturskim radovima! A uz to, slušati: The Kooks, Alice in Chains, Sneaker Pimps, The Rakes, Hanson, Oren Lavie, Nirvana, The Verve, The National, The Killers, Bloc Party, Kanda kodža i Nebojša, THE EELS, Jane’s Addiction, Incubus, Blue Foundation, Dido, The Smashing Pumpkins, Uh Huh Her, Coldplay, Semisonic i druge koji su i te kako uticali na sadašnji zvučni krajolik Dirižabla koji je tad bio samo bled i nedostižan san.

Iskorstite ove neradne sate i uživajte kad god poželite u novoj Dirižabl epizodi koja vas čeka na Mixcloudu, a ukoliko volite da Dirižabl slušate uživo, petak 21. april biće idealna prilika! Obavezno svratite na Dirižabl DJ set u Meduza!

Event: https://fb.me/e/ynCPPxbC

cover: Les passagers de la nuit (2022)

“Dirižabl” slušamo četvrtkom u 19h, vodi i uređuje Ana Dajić!


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background