Dirižabl br. 205 • It’s Hard To Be A Saint In The City •

Written by on September 19, 2023

Jesen je na pragu, a misli i dalje lutaju po letnjim uspomenama i folderima. Smišljaju se taktike kako da “taj letnji osećaj” što duže zadržimo, i kako da što pre u neko novo leto otputujemo. Ovom Dirižabl epizodom prizivamo baš takva putovanja, ucrtavamo nove tačkice želja na ovoj našoj bledoj plavoj tački i prisećamo se ovogodišnjih letnjih avantura. Zavirujemo u sadržaj muzičkog kofera koji je Dirižabl pred put na jug Italije spakovao, a potom zajednički otpakujemo pregršt muzičkih suvenira koje je sa putovanja doneo.

A u svemu tome pomaže nam i prva gošća u ovoj sezoni, divna Sanja Gligorić (Anglozine) anglistkinja, zaljubljenica u književnost i muziku i prijatelj Dirižabla i prenosi nam magiju četvoročasovnog koncerta Bruce Springsteena održanog u junu u Cirihu! Utisci sa ovog puta čekaju vas u novoj Dirižabl epizodi, a uživo ih možete čuti i sutra, u okviru tribine Razgovori o Americi: “Bruce Springsteen: The Last Man Standing” u organizaciji Centar za američke studije!

A pored Brusa, čekaju vas Nation of Language, Amor Fou, Fleet Foxes, Calcutta, Frank Zappa, The Cure, Natalie Bergman, Colombre, The Yeah Yeah Yeahs ft. Perfume Genius i Carl Sagan!

Takođe, uživo se slušamo u petak na Dirižabl DJ set // 22.09. // Vjeran pas!

cover: Pauline at the Beach (1983)

“Dirižabl” slušamo četvrtkom u 19h, vodi i uređuje Ana Dajić!


Current track

Title

Artist

Background