Dirižabl br. 209 • Now And Then •

Written by on November 15, 2023

Da bolje i manje zastrašujuće zvuči, možemo reći da je (umesto mesec i po dana) ostalo još četiri Dirižabl epizode do kraja ove kalendarske godine koja nam je, do sad, donela mnoštvo dobrih muzičkih vesti. A kao i uvek, Dirižabl pomno prati i osluškuje lake i teške note koje iskrsavaju sa svih strana sveta, i današnjom epizodom pokriva zaostatke i novitiete prethodnog perioda. Warhaus ponovo rade i to u najboljem tandemu – Marteen Devoldere i Sylvie Kreusch koji staru pesmu “Popcorn” stavljaju u (emotivno) novi kontekst. Bar Italia i Allah-Las imaju sveže albume, a The Beatles su uz pomoć veštačke inteligencije ponovo na okupu! Opus zaokružuju poslednjom pesmom “Now And Then” koja je poslužila kao glavna inspiracija za naslov 209. Dirižabl epizode. Domaćoj sceni pridružuje se i jedan novi bend Radio Kašmir, a pre objavljivanja njihovog već kompletiranog albuma uživamo u njihovom prvom singlu “Tren”.

Takođe, sumiramo utiske sa divnog koncerta benda proto tip koji se prošlog petka održao u Dom omladine Beograda. Na bini, a i van nje ovaj događaj su dodatno utoplili i podržali Sitzpinker, Lu (i njih slušamo u ovoj epizodi), NEVEN, KOIKOI, Zeleni kačket (konačno imaju fb stranicu) i naravno Ivan Lončarević aka. Pop Depression // Pop Depresija

Sve to (uz R.E.M. The Brian Jonestown Massacre, Destroyer, Roger Fakhr) čeka vas na linku ispod, a pored ovog virutelnog Dirižabl druženja, dođite u petak do Vjernog psa da se i uživo rasplešemo.

event: Dirižabl DJ set // 17.11. // Vjeran pas

cover: Fleabag (TV Series 2016–2019)

“Dirižabl” slušamo četvrtkom u 19h, vodi i uređuje Ana Dajić!


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background