Dirižabl br. 220 • Uprkos svemu • 

Written by on April 16, 2024

Uprkos svemu, novi Dirižabl je tu da vam, i ovog puta, bude sigurno (muzičko) skrovište! U druženju br. 220 čeka vas, kao i obično, pregršt novosti i podsetnika na lake i teške note vredne pažnje, a podkast otvaramo sad već tradicionalnim “dužim” uvodom od dve pesme. Izbor je “pao” na The Growlers i Brian Lopez Music, i iako ćete to i čuti u podkastu, nije zgoreg napisati i ovde – preporuka kao kuća za njegov prošlogodišnji album “Tidal”.

Naziv današnje epizode lomio se oko ovog koji sad stoji pred vama, a koji je inspirisan pesmom sa aktuelnog EP-a voljenog Virvela! Idealna je prilika da se podsetite i Dirižabla br. 179, u kom su gosti bili Tijana i Dejan, i tako se pripremite za nadolazeći koncert koji će ovog meseca održati u Kulturni centar GRAD. S druge strane, očaran filmom “Za danas toliko” Dirižabl je umesto naziva, za ovu epizodu ipak izabrao cover fotografiju, ujedno jednu od najlepših scena ❤! Naravno, u Dirižablu slušamo autorsku muziku koju je za potrebe filma radila Sofija Milutinović Obrović! Takođe, navijamo da se soundtrack ovog filma objavi i na ploči, a dok se to ne desi trk u bioskope da vam srce promeni sva agregatna stanja.

U Dirižablu, sa malim zakašnjenjem, slavimo stoti rođendan najvećeg @Vojislav Bubiša Simić i otkrivamo tajnu, bonus traku sa Tunguzija vinila Svemirkoa. Tu su i The Lemon Twigs koji zvuče kao da su se na nekoj okeanskoj plaži sreli i zajedno zasvirali Beach Boys, The Monkees i The Beatles, a čekaju vas i A.A. Bondy, BADBADNOTGOOD, Σtella, Karen Dalton, THE EELS, Lowland Brothers i drugi.

Postani Dirižabl 𝙎𝙐𝘽𝙎𝘾𝙍𝙄𝘽𝙀𝙍 i podrži podkast mesečnom ili jednokratnom pretplatom na Mixcloudu

cover: @za_danas_toliko 2024

“Dirižabl” slušamo četvrtkom u 19h! Vodi i uređuje Ana Dajić !!!


Current track

Title

Artist

Background