Mdou Moctar premijerno u Hrvatskoj!

Klub Močvara [Zagreb]


Event info
Date: August 2, 2022
Time: 8:00 pm
Location: Klub Močvara
Address: Zagreb
Event: https://www.facebook.com/events/3885464195012899/?ref=newsfeed
Details
Mdou Moctar, afrički Hendrix, dolazi u srijedu, 3. kolovoza po prvi put u Hrvatsku. Sa sobom u Močvaru donosi tuarešku magiju na gitari, a jedno je sigurno – od njegove svirke ljeto će biti samo još vruće! Cijena ulaznice je 120/140/160, a informacija o pretprodaji early bird ulaznica bit će dostupna uskoro.
Mdou Moctar je rođen u Nigeru. Kao mali si nije mogao priuštiti gitaru pa si ju je sam napravio od drveta i žica s kočnica na biciklu. Obitelj i vjerski vođe nisu odobravali sviranje jer je to značilo da si narkoman, alkoholičar ili delinkvent pa je svoju ljubav prema glazbi razvijao u tajnosti. Gledao je starije majstore desert bluesa ili assoufa i maštao da postane poput njih. S obzirom na međunarodnu karijeru i sviračko umijeće, može se reći da je ovaj 35-godišnjak ostvario svoje snove. Nakon što je svemu unatoč naučio svirati gitaru, počeo je svirati na vjenčanjima, a kad je konačno snimio svoj prvi album u Nigeriji, na tamašek jeziku, on se masovno dijelio tim dijelom Afrike putem Bluetootha što je Mdou dalo veliku popularnost. Za svoje gitarističke uzore navodi Van Halena, Princea i Hendrixa.
Karizmatilčni Moctar je dosad izdao pet albuma, od kojih će aktualni Afrique Victime promovirati ovom prilikom u Močvari. Bavi se i filmom, i kao glumac i kao skladatelj. Nastupio je izmežu ostalog i na KEXP-u, Tiny Desku, kao i na Fender Sessionsu što samo dodatno potvrđuje njegovu gitarističku virtuoznost, kao i prepoznatost u globalnim okvirima.
Current track

Title

Artist

Background