“GLIB” SE UVALIO U “VIRUS BLUES”

Written by on April 8, 2022

Beogradski sastav Glib intezivno radi na promovisanju novog duplog LP-a “Blue Collar elite ecort motel” koji  je objavljen u limitiranom tiražu od 100 primeraka. Nakon spota za pesmu “Birthday song” bend je objavio još jedan spot.  U pitanju je video za numeru “Virus blues” koja je inspirisana danima kovid pandemije, ali nosi i neku duhovitu atmosferu i prikazuje Glib u poletnom rok en rol izdanju. Pogledajte video:

„Pesma je nastala ravno pre dve godine, u danima lock down-a 2020. Čudno je to vreme bilo. Rad od kuće, smanjeno kretanje… sunčane dane sam uglavnom provodio na terasi uz gitaru, jednog takvog dana se ova pesma otrgla i bukvalno sama napisala. Bilo mi je potrebno malo vremena da je prosviram i snimim demo za momke. Dok sam snimao, iz dnevne sobe mi se pridružila i starija kći na pratećem vokalu. Sve je oko ove pesme išlo dosta lako, od pisanja do snimanja. Glib inače nije bend kome treba puno tejkova u studiju, ali čini mi se da je “Virus blues” jedna od par koje imaju samo jedan snimak koji je i završio na ploči. U to se utopilo i snimanje spota koje nismo ni osetili. Jako mi se sviđa video. Ima neki psihodelični ugođaj spotova 70-tih ili početka 90tih. Nepretenciozan je i zabavan“ – kaže Vladimir Marinović frontmen benda tj JB Glib

Kameru, montažu i režiju potpisuje Stony Glib.

Album “Bule Collar elite ecort motel” se može nabaviti kod izdavača, Ammonite records ili direktno od benda, preko FB ili Instagram stranice.

Tagged as

Continue reading

Current track

Title

Artist

Background