IZVORIŠTA TROBROJ: 288, 289 I 290

Written by on September 10, 2021

Večeras, u čast novog početka sezone muzičkih emisija na našem radiju, slušamo trostzruko izdanje, ili trobroj Izvorišta, tri sata world music emisije koju vodi i uređuje Emir Fulurija, tako da slušamo epizode 288, 289 i 290 večeras od 18h do 21h!

Novo #290. izdanje Izvorišta u potpunosti je posvećeno ciparskoj grupi Monsieur Doumani. Preslušavamo njihov novi album “Pissourin” objavljen za Glitterbeat Records, ali i njihove starije radove te solo album pjevača Antonisa Antonioua te projekt Trio Tekke u kojem sudjeluje Antonis te neki drugi ciparski i engleski muzičari.

U emisiji #289 pratimo veliki je broj izvođača koji eksploatiraju turski psihodelični zvuk iz 60ih, odnosno 70ih godina prošlog stoljeća i to čine jako dobro. Najbolje od svega je da folk elementi u cijeloj priči sada zvuče i bolje nego prije par desetljeća, a u to ćete se uvjeriti slušajući tri novija izdanja: Altin Gun, Derya Yildirim & Group Simsek i Ipek Yolu. A kakva bi to bila emisija o turskoj psihodeliji bez legendi iz grupa Mogollar i posebno BaBa ZuLa.

Emisija koja je i započela novu sezonu, #288. izdanje Izvorišta, možda nema toliko world musica koliko funka, ali koga je briga za to dok je muzika dobra. Slušamo Nu Genea, Muito Kaballa Power Ensemble, João Selva, Voilaaa i Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp !!!
Continue reading

Current track

Title

Artist

Background