KLFM RADIO DANI 2021

Written by on November 2, 2021

KLFM – Radio u zajednici organizira Radio dane u Splitu (u prostoru Doma mladih i Adriatic Social Club-u), a koji će se održati od 8. do 13. studenog/ novembra.

RADIO ŠKOLA 2021 // 8. – 11. 11. // Razred & KLFM, Dom mladih

Tradicionalna, četvrta KLFM Radio škola namijenjena je svima koji žele saznati kako funkcionira ili se sami uključiti u program community streaming radija. Za zainteresirane je nakon škole otvorena mogućnost pridruživanja našoj maloj radio zajednici volontera te sudjelovanje u radu radija KLFM (tehnika, realizacija programa, autorske emisije, organizacija i dr.).

Predznanje nije potrebno, samo dobra volja i ljubav prema radiju! Škola je besplatna, a broj sudionika je ograničen. Prijave za sudjelovanje otvorene su do subote 6. studenog, a prijavnica je dostupna na poveznici: https://klfm.org/klfm-radio-skola-2021/

Planirani početak škole je u ponedjeljak 8. studenog (škola traje do četvrtka 11. studenog). Trajanje škole je ukupno 12 sati, četiri sata teorije o konceptu i funkcioniranju community radija te dva puta po četiri sata prakse u radijskom programu (ukupno tri popodneva). Cilj nam je polaznicima i polaznicama pružiti osnovna znanja o konceptu i misiji community radija, streaming radio tehnologiji, automatizaciji programa, realizaciji programa u studiju, suradnji kroz cloud servise te KLFM programu i emisijama, uz praktični rad iz studija radija. Škola će se održati u prostorijama radija KLFM i Razredu Doma mladih u Splitu, u poslijepodnevnim satima.

LERI AHEL & ŽELJKO LUKETIĆ (izdavačka kuća Fox & His Friends) // 11. 11. u 18h // Razred, Dom mladih

S Lerijem Ahelom i Željkom Luketićem, imenima koja stoje iza izdavačke kuće Fox & His Friends, ponovno organiziramo razgovor, ovog puta u prostoru Razreda u Domu mladih. Razgovarat ćemo o lokalnoj, splitskoj glazbenoj sceni 70ih i 80ih (pop, disko, funk…), glazbenom iskopavanju, revalorizaciji i novim interpretacijama te medijima i formatima distribucije glazbe. Uz razgovor, iskoristit ćemo priliku za slušanje i promociju novih izdanja Fox & His Friends.

KLFM Eclectiko // 12. 11. // Adriatic Social Club

Petak večer uz dio KLFM Soundsystema – Eclectiko. Eclectiko (El5egundo, J.S.R.C. i Mondo Cinematico) je mini kolektiv unutar KLFM radija u zajednici koji već nekoliko godina kroz svoju live glazbenu selekciju donosi eklektični odabir najfinijih glazbenih iskopina, bez žanrovskog, geografskog ili vremenskog ograničenja, vođen strasti prema glazbi ove radijske trojke.

Cura i Dečko + KLFM Soundsystem // 13. 11. // dvorište kluba Kocka

Radio dane završavamo u subotu 13. 11. s otvorenim danom radija tijekom poslijepodneva, kada zainteresirani građani mogu svratiti do studija radija KLFM i upoznati se s radijskim volonterima i uredništvom, vidjeti kako izgleda produkcija radijskog programa te saznati nešto više o načinima uključivanja u rad udruge. Istovremeno, u dvorištu kluba kocka, KLFM Soundsystem i eklektični izbor glazbe kao priprema za večernji koncert. Ponovno u Dom mladih dovodimo drage nam glazbene goste – glazbeni par Cura i Dečko. Istovremeno, cijeli popodnevno-večernji glazbeni program bit će dostupan putem online streaminga na klfm.org

Program KLFM Radio dani je potpuno besplatan i otvoren za sve zainteresirane. Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.


Current track

Title

Artist

Background