KONCERTI NEDJELJOM: Bob Dylan ‘The Complete Budokan 1978’

Written by on January 7, 2024

Iz prethodne godine smo izjahali sa koncertnom proslavom 90. rođendana Willie Nelsona, a u Novu tradicionalno ujahali koncertnim maratonom, odakle izdavajmo za današnje Koncerte Nedjeljom: “Bob Dylan, The Complete Budokan 1978” !!!

Prošireno, kompletirano i remasterizovano izdanje koncertnog albuma, sa turneje iz 1978. godine, koja je tada smatrana kontraverznom ( a koja njegova faza nije?), zvog neobičnih prearažiranja numera, uvođenja duvača i generalno drugačijeg ambijenta od onog koji je pratio njegove velike turneje tokom dekade na 7 (ona sa The Bandom iz 1974 ili najznačajnije “The Rolling Thunder Revue” iz 1975/76), ali ovog puta imamo dosljedan zvučno dokument koji bi svaki i manje zagriženo Dylanolog trebao da posluša sa pažnjom. Mi ćemo svakako to uraditi. Obratite pažnju i na upečetljivu kritike ove koncertne kolekcije koju je za portal Ravno Do Dna napisao Ivan Laić.

Koncerti Nedjeljom” su koncertni program koji slušamo nedljom u 19h. Reprize koncerata slušamo u okviru bloka “Ponoćni Koncerti”, svakog dana od ponoći tokom naredne sedmice. Uređuje i piše: Tomislav Žegura.


Current track

Title

Artist

Background