KONCERTI NEDJELJOM: Iron & Wine – Who Can See Forever Soundtrack

Written by on November 26, 2023

Današnji “Koncerti Nedjeljom” vode vas na audio put novog izdanja, našem radiju omljenih “Iron & Wine” koji se kao multimedijski projekat pojavio pod imenom “Who Can See Forever Soundtrack”. Iz samog naziva shvatamo da je riječ o zvučnoj podlozi, za filmsko izdanje koje je u pripremi. Kako nas ipak zanima zvučna osnova, ona je koncertna, i prikazuje najnoviju inkarnaciju ovog predivnog projekta Sam Beam-a u kojoj je od neke 2017. i albuma “Beast Epic” aktuelan zaokret u početnu, dominantno akustičnu formu.

Današnja inkarnacija nije baš u potpunosti ogoljena, ali aranžmanski je tiša i intimnija od bendovskog, električnog izdanja, tj faze koja joj je prethodila. Svakako, “Iron & Wine” je čaroban u svim svojim izdanjima, pa i u ovom, sa blago kamernim ugođajem, idealnim za ove kasne jesenje dane koje mirišu na dolazeću zimu. Uz dobro toplo piće, slušamo ga u standardnom nedjeljnom terminu, od 17h.

Tracklisting:
1. The Trapeze Swinger
2. Boy with a Coin
3. Woman King
4. Thomas County Law
5. House by the Sea
6. About a Bruise
7. Sodom, South Georgia
8. Last Night
9. Monkeys Uptown
10. Wolves (Song of the Shepherd’s Dog)
11. Grace for Saints and Ramblers
12. Dearest Forsaken
13. Glad Man Singing
14. On Your Wings
15. Passing Afternoon
16. Pagan Angel and a Borrowed Car
17. Naked as We Came
18. Call Your Boys
19. Muddy Hymnal 

“Koncerti Nedjeljom” su koncertni program koji slušamo nedljom u 17h. Reprize koncerata slušamo u okviru bloka “Ponoćni Koncerti”, svakog dana od ponoći tokom naredne sedmice. Uređuje i piše: Tomislav Žegura.


Current track

Title

Artist

Background