KONCERTI NEDJELJOM: REBEL STAR, NOVI SAD 27.10.2023.

Written by on November 5, 2023

Vikend posvećen grupi Rebel Star, i promociji njihovog novog albuma “Sedmo Nebo” obilježavamo emitovanjem njihovog nedavno održanog koncerta u Omladinskom Centru CK13 27.10.2023., koji je prenosio uživo i snimio Radio Zajednice CK13, što predstavlja prvi vid saradnje naša dva radija. Rebel Star i Radio idu ruku pod ruku, pa ćemo vjerujemo uživati i ovog vikenda. Koncert slušamo u 17h, a li ga tajno repriziramo i u 21h, ali nemojte nikome reći !!!

Rebel Star su aktuelni album pormovisali na koncertima u Zagrebu (Vintage Industrial Bar 11.10.), Novom Sadu (Crna Kuća-CK13, 27.10.) i Beogradu ( Anti Shop Elektropionir, 28.10.).

O beogradskom koncertu na svom facebook profilu Žikica Simić napisao je:

Rebel Star u Anti-Shopu, 28.10.2023.

Kad god odem na koncert benda Rebel Star setim se Abrahama Maslova i njegovog učenja o samoaktualizovanoj ličnosti. Milan Glavaški, lider Rebel Star, je takva ličnost. On se ostvario na svim životnim poljima. Uspešan je u svemu što je radio i što danas radi na profesionalnom, porodičnom, muzičkom i svakom drugom planu. Susret sa takvim ličnostima neobično je iskustvo. Promene vam se perspektive, nekako sagledate stvari iz drugog ugla.

Milanova muzika me izvede iz mučne svakodnevice u kojoj živim – a koji najbolje definišu slike „Intriga“ Džemsa Ensora i Munkov „Krik“ – na neki osunčani, rajski proplanak sa zelenom travom i šarenim cvećem. Sat i nešto koliko traju koncert Rebel Star osećama se dobro, ispune me prijatna osećaja, dobre vibracije. Tako je bilo i sinoć u Anti-Shopu.

Sedeo sam za šankom kao Hoperova „noćna ptica“ i pio zajčarsko pivo – „ja pijem njega, ono pije mene“ kako se govorilo u Kg u moje vreme – kad je krenula muzika. Odjednom sam se teleportovao iz derutnog zdanja u Cetinjskoj na onaj proplanak iz prethodnog pasusa. Na svakih pet minuta, posle svake pesme, govorio sam dobrom doktoru koji je sedeo pored mene: „Kako je ovo lepo! Kako je ovo dobro“. Doktor mi je prvo odobravao, a kasnije me čudno gledao. Nije znao šta se dešava.

Još jedna stvar je važna za svirke Rebel Star. To je uvek prilika da se sakupi jedna ista ekipa koja, valjda, na isti način kao i ja doživljava Milanovu muziku. Bila je tu Magdalena, bila je i Dušica – ona je došla izdaleka, video sam i uvaženog profesora kako pije česmovaču i uživa u muzici, video sam i Željka, Sašu, bio je tu i vlasnik najboljeg spikerskog glasa itd. Bio je i Veliki Vlada koji se posle pridružio bendu na sceni.

Sve u svemu izuzetno veče u Anti-Shopu. Koncert kojim su Rebel Star promovisali svoj novi album „Sedmo nebo“ nije bio samo muzički događaj. Bila je to kompleksna stvar koja govori o snazi muzike i plutonijumskom, pozitivnom zračenju ostvarenih ljudi.

Takva je nekakva i naša posveta. Fotke koje vidite su iz Zagreba (autor je Matej Marjanović), izvještaj iz Berograda, a audio snimak koji slušamo iz Novog Sada.

Hvala bendu na ustupljenom materijalu, i hvala Radiju CK 13 na saradnji !!!

“Koncerti Nedjeljom” su koncertni program koji slušamo nedljom u 17h. Reprize koncerata slušamo u okviru bloka “Ponoćni Koncerti”, svakog dana od ponoći tokom naredne sedmice. Uređuje Tomislav Žegura.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background