Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavljaju “Obrnuti red stvari”

Written by on June 10, 2021

RadioTeatar predstavlja spot za “Obrnuti red stvari”, pesmu Kralja Čačka i Nine Bajsić koja otvara radio-predstavu “Soundtrack za film koji nije snimljen”.

Nakon premijernog izvođenja u Puli, Zagrebu i Dubrovniku i zagrebačke prve reprize,  muzičko–poetski street movie “Soundtrack za film koji nije snimljen” delić atmosfere prikazuje i kroz video spot. Autor spota za “Obrnuti red stvari” je mladi reditelj Dražen Krešić, a snimljen je u jednom kadru tokom noćnog snimanja pesme u zagrebačkom studiju DanMrak.

“Obrnuti red stvari” je inače prva  pesma koja je nastala ove zime kroz muzičko-poetsku razmenu beogradskog slikara, pesnika i kantautora Nenada Marića (Kralj Čačka) i Nine Bajsić, mlade zagrebačke pesnikinje, dramaturškinje i kantautorke. Miks i master pesme uradio je Ivan Božanić, a uz glavne protagoniste sviraju Dino Brazzoduro i Marko Marić.

Darko Rundek bio je gost na zagrebačkoj premijeri, a predstavu opisuje sledećim rečima: “Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor.”

Publiku kroz “Soundtrack za film koji nije snimljen” vodi dvoje posebnih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu i sklonost izražavanju u različitim medijima.

Ovaj pozorišno–radijski dijalog sastoji se od poetskih, proznih i muzičkih zapisa nastalih kao dijaloška razmena tokom zime i proleća 2020/21. između Nine i Nenada. U maniru radiofonskog teatra, dramaturgija “Soundtracka za film koji nije snimljen” se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimcima i naracijom Pavlice Bajsić.

Fotografije: Anita Nađ


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background