Krug se zatvara “Klavirskim nebom #4” – predstavljamo regionalnu kompilaciju nove indie-klasike

Written by on November 8, 2021

Pop Depresija i Kišobran u saradnji sa LP Duom predstavljaju Klavirsko nebo #4, regionalnu kompilaciju instrumentalne – klavirske, ambijentalne, elektronske i improvizatorske – muzike, na kojoj su 16 kompozicija autora iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kompilacija je dostupna na svim digitalnim servisima, kao i na YouTube kanalu i Bandcamp stranici Pop Depresije. Uz fantastične nove kompozicije afirmisanih muzičara kao što su Sana Garić, Lady K, Gligor Kondovski, Srđan Marinković ili Zenit Zed, pozivamo vas da otkrijete intimni svet koji su kreirali overdriven dreams, Nikoleta Radulović, Ali Raj, Dunja Ivanova, Grigorije Pećanac… Samo zažmurite i pustite da vas muzika vodi.

Klavirsko nebo #4 je finalno izdanje konkursa koji je počeo još krajem 2017. godine i koji je kroz četiri kompilacije predstavio regionalne autore instrumentalne muzike. Od osnovne ideje da je konkurs otvoren za klavirsku muziku, tokom vremena i u skladu sa interesovanjem muzičara, tema je proširena i na druge instrumente, a od Srbije konkurs je proširen i na čitav region. KN#4 predstavlja šesnaest autorki i autora iz četiri zemlje. Bez obzira na razlike u godinama, muzičkom obrazovanju, senzibilitetu i načinu na koji su autori predstavili svoju muziku, čini nam se da ovih 16 kompozicija čini jedan zanimljiv muzički svet koji samo čeka da ga neko otkrije.

Izdavanjem kompilacije Klavirsko nebo #4 završava se jedan ciklus formalnog otvaranja i zatvaranja konkursa i prelazi u drugu fazu, gde je praktično konkurs otvoren tokom cele godine. Organizatori pozivaju sve autore da nastave da šalju svoju muziku, pod istim uslovima kao i ranijih godina, a čim se stvori kritična masa zanimljive muzike – nova kompilacija će predstaviti šta se događa u svetu indie-klasike u našem okruženju. Do kraja godine očekuje se i jedno specijalno izdanje na gramofonskoj ploči – “Klavirsko nebo: Prirodna selekcija“, gde će uz izbor kompozicija sa svih izdanja (1-4), premijeru imati i nekoliko potpuno novih i ekskluzivnih snimaka učesnika i prijatelja konkursa.


Current track

Title

Artist

Background