KUGLICA (SE) REGULIŠE #16

Written by on July 13, 2022

KUGLICA #16 se malo regulisala i napravila povratak snažniji no ikad! Snimali smo na stepeništu Doma kulture u Smederevu, par glavnih regulatora (Živko, Pika, Milutin) i ja. Tema je prosto i jednostavno – regulacija. Kao mali uvod ćemo ponuditi deo genijalne vikipedijske definicije; ,,Regulacija je smederevski sleng za sve. Njegov duh je teško razumeti ako niste došli u kontakt sa njim. Počeo je skromno, kao izraz za duvanje i pijančenje: Šta radiš? -Evo regulišem se – duvam, pijem. Međutim, vrlo brzo je proširio svoje značenje i prešao prvobitne granice. Postao je izraz koji označava vraćanje homeostaze osobi koga ga koristi. Šta radiš? Evo regulišem se – jedem, spavam, povraćam”.

Definiciju je osmislio jedan od gorepomenutih regulatora, a ostatak možete čuti ili u emisiji ili na domu ili na proslavi regulacije ili nigde nikad. Da li je za vas regulacija radost življenja, nihilizam, ili nešto treće, procenite sami. Omiljeno mi je što za svaku proslavu postoji i mantra koja je u duhu te godine, kao npr. ”sad nema nazad” ili ”dal moguće”, a od pića su najcenjeniji vinjak i crni fantom.

DEVETA PO REDU REGULACIJA – 16. jul, etno klub u Smederevu (dupe). Pošaljite 1076 na 3030 kao pomoć Nikoli Boškoviću, nabavite majicu i regulišite se.

Kuglicu slušamo ove nedjelje u neobičnom terminu, četvrtak u 20:30h, budite uz Kristinu i ekipu !!!


Current track

Title

Artist

Background