KUPEK 259, Stereobanana – Revolucija dolazi iz Niš(a)

Written by on May 22, 2022

Dok čekamo novi album Stereo Banana… Dok čekamo novi album Stereo Banana… novi album Stereo Banana… novi album Stereo Banana… novi album Stereo Banana… novi album Stereo Banana… novi album Stereo Banana… novi album Stereo Banana… Ili zašto treba da volimo #Niš?

“To, igranje rečima i notama, ne može niko osim njih. Oni su najgori, ali zato su i najbolji. Oni su propalice i budale isto toliko koliko su i geniji. Oni su i kurve i makroi u isto vreme. Oni su brži od metka, ali su i sporiji od kornjače. Oni sve vide, ali ne koriste oči. Oni su oči. Oni su Stereo Banana.”
Ne zna se tačno ko je autor ovog prikaza o niškom dvojcu Naopakom i Nemusu, odnosno Stereobanani, ali držaćemo se napisanog i tako se odnositi prema njima jer oni su, uz sve to, i gosti 259. KUPEK-a.
U nekom paralelnom univerzumu, muzika Stereobanane bila bi idealna muzička podloga za revolucije. “Želim da vidim makar jednom da napolju je revolucija uz pesme koje volim”, peva Nežni Dalibor u pesmi “Mi čekamo dan”. Pesme smo našli, sad još samo da i tu revoluciju pokrenemo.

KUPEK slušamo ponedjeljkom u 21h, vodi i uređuje Dejan Kožul


Current track

Title

Artist

Background