LUŠTRAVANJE MORA: LUKE I MARINE U BOKI- REALIZOVANI I PLANIRANI PROJEKTI

Written by on February 15, 2021

Bernard Šo je još 60-ih, diveći se ljepoti Boke, istakao da njena obala, jedinstven spoj prirode i čovjekovog smjernog uklapanja u njene datosti, nikada ne smije postati rivijera. Sem što smo je doveli u tu opasnost, prijetimo i da je pretvorimo u parkiralište za brodove, ili je situacija ipak pod kontrolom?, slušajte u četvrtom izdanju istraživačkog ciklusa Luštravanje MORA na temu „Luke, lučice i marine u Boki Kotorskoj- realizovani i planirani projekti.“ kojeg emitujemo u utorak, 16.02. sa početkom u 20h!

Emisiju vodi i uređuje Antonela Stjepčević. Saradnici: Bojana Moškov i Tomislav Žegura, vizuelni dizajn: Aleksandar Ratković.

Naši sagovornici su:

Dr Mirko Đurović, viši naučni savjetnik u Institutu za biologiju mora u Kotoru

Žarko Lukšić– Rukovodilac Sektora za zaštitu mora od zagađenja sa plovnih objekata Uprave pomorske sigurnosti

Nikola Banović– menadžer marine Porto Novi

Danilo Kalezić– PR menadžer marine Porto Montenegro

Ranka Vukasović Botica– inžinjerka brodogradnje

Maja Kordić – menadžerka marine Privezište za jahte Kordić

Božo Ukropina– direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Škver u Herceg Novom

Dunja Petković– Komunalno preduzeće Tivat

Maja Danilović– PR Luke Kotor

Siniša Luković– novinar i publicista, menadžer u pomorstvu i specijalista nautičkog turizma

Emisiju Luštravanje MORA u okviru projekta „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“ partnerski realizuju Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin.

Projekat „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“  je podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje – CGO, B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ove emisije je isključiva odgovornost Radio Tivta i Radio Bruškina i ne odražava nužno stavove Centra za građansko obrazovanje – CGO, B filma, SHARE fondacije i/ili Instituta za poslovnu i finansijsku pismenost.


Current track

Title

Artist

Background