LUŠTRAVANJE MORA: PONTE I MANDRAĆI- TRADICIONALNA I MODERNA GRADNJA I UTICAJ NA EKOSISTEM BOKE KOTORSKE

Written by on January 25, 2021

Treće izdanje emisije Luštravanje MORA na temu Ponte i mandraći- tradicionalna i moderna gradnja i uticaj na ekosistem Boke Kotorske, biće emitovano u utorak, 26.januara od 20:15h !

Emisiju vodi i uređuje Antonela Stjepčević.

Naši sagovornici su:

  • Aleksandra Kapetanović, arhitektica konzervatorka iz Centra za održivi prostorni razvoj EXPEDITIO iz Kotora, bivša članica Savjeta za upravljanje prirodnim i kulturno-istorijskim područjem Kotora
  • Marija Nikolić, arhitektica, dugo godina urbanistkinja u Opštini Tivat, aktivistkinja KZU Napredak Gornja Lastva koje decenijama radi na zaštiti suhozidne baštine,
  • Dr Slavica Petović, marinski biolog sa Instituta za biologiju mora Univerziteta Crne Gore u Kotoru
  • Dragoljub Marković, prostorni planer, zamjenik direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom

Emisiju Luštravanje MORA u okviru projekta „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“ partnerski realizuju Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin.

Projekat „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“  je podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje – CGO, B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ove emisije je isključiva odgovornost Radio Tivta i Radio Bruškina i ne odražava nužno stavove Centra za građansko obrazovanje – CGO, B filma, SHARE fondacije i/ili Instituta za poslovnu i finansijsku pismenost.


Current track

Title

Artist

Background