LUŠTRAVENJE MORA: RIBOLOV I KRIVOLOV U BOKI KOTORSKOJ

Written by on December 7, 2020

Druga epizoda radijskog serijala “Luštravanje MORA” na temu “Ribolov i krivolov u Boki Kotorskoj” na programu je u utorak, 08.12. od 20h. Nakon toga biće dostupna za slušanje na podcastu.

U Boki se riba od kad je svijeta i vijeka. Najstarija svjedočanstva u posjedu Istorijskog arhiva u Kotoru koja govore o organizovanom ribolovu potiču iz 12.vijeka, a neki od alata koji su tada bili u upotrebi zadržali su se i do danas. Gdje je danas naše ribarstvo? Što kažu privredni ribari? Kakvo je stanje resursa? Kako teče proces pregovora sa Evropskom unijom? Što na polju podrške ribarstvu preduzima država?- slušajte u utorak veče od 20h u emisiji Luštravanje MORA.

Emisiju Luštravanje MORA, čiju produkciju, u okviru projekta „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“ partnerski realizuju Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin. Tema emisije je ribolov i krivolov u Boki Kotorskoj, a naši sagovornici su:

Dr Aleksandar Joksimović, Institut za biologiju mora u Kotoru

Dr Ana Pešić, Institut za biologiju mora u Kotoru

Slavica Pavlović, direktor Direktorata za ribarstvo ministarstva poljoprivrede

Aleksandar Vuković, sportski ribolovac, pokretač građanske inicijative Stop krivolovu

Davor Lakičević, mali privredni ribar

Filip Maslovarić, mali privredni ribar

Dragan Srdoč, mali privredni ribar

Produkcija: Radio Tivat & Radio Bruškin

Vodi i uređuje: Antonela Stjepčević

Kordinator projekta: Tomislav Žegura

Proizvodnja: Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin, Novembar/Decembar 2020.

Projekat „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru“  je podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje – CGO, B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ovog programa je isključiva odgovornost Radio Tivta sa Radio Bruškinom, i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.


Current track

Title

Artist

Background