Magični svet dream popa olje i prijatelja – predstavljamo “jovane”

Written by on December 8, 2021

Pesnikinja i pevačica grupe Autopark Ognjenka Lakićević predstavlja svoju prvu solo pesmu “Jovane” koju objavljuje pod imenom Olja. Singl “Jovane” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu Pop Depresija/Kišobran, a video u režiji Kristine Milosavljević pogledajte na YouTube-u:

“Jovane” je jedna crtica iz života, uspomena na ironično proleće i uzaludno leto i onaj magični trenutak kada se vazduh ne pomera i kada se sve naizgled raspada… Spot za “Jovane” snimljen je u Beogradu, a sveženski tim činile su rediteljka Kristina Milosavljević, snimateljka Tina Dragović i montažerka Nataša Pantić.

“Olja je naziv onlajn projekta iza kojeg stojim ja, Ognjenka Lakićević, iz benda Autopark i moji prijatelji i saradnici bez kojih ovo ne bi postojalo. Odluka da se pesme koje povremeno pravim kod kuće snime je nastala za vreme pandemijske izolacije: nedovoljno kompleksne za Autopark, a previše drage da ih odbacim, ali ono što je presudilo da poželim da ih trajno zabeležim i podelim s drugima, jeste to što sam ovde prvi put i autorka muzike, što je nova i uzbudljiva vrsta odgovornosti i slobode,” kaže Olja.

“Jovane” je prvi singl koji najavljuje album “Crni vrh” (procenjena godina izlaska 2025.). Na noge ju je postavio Srđan Popov (Sergio Lounge), koji je producirao i odsvirao gitaru, bas gitaru, sint, otpevao prateće vokale i programirao bubanj, a sve je dodatno oplemenio Ivica Marković (Nežni Dalibor) svojom gitarom. Autopark tradicionalno za kraj godine objavljuje novi singl, tako da budite spremni za novi muzički poklon za par nedelja.


Current track

Title

Artist

Background