MALA ŠKOLA KRŠENJA PATRIJARHATA III

Written by on December 2, 2021

“Centar za ženska prava”  organizuje treću po redu “Malu školu kršenja patrijarhata” koju čini serija predavanja na temu rodne ravnopravnosti i prava žena, problema rodno-zasnovanog nasilja, seksualne objektifikacije žena i primjera feminističkog aktivizma u umjetničkom stvaralaštvu.

Cilj škole je da se, kroz edukaciju polaznica o principima feminističkog aktivizma i rodne ravnopravnosti, stvori atmosfera za unapređenje položaja žena u društvu, kao i za suštinske promjene društvenih normi koje doprinose rasprostranjenosti diskriminacije i nasilja nad ženama.

Predavačice su Ana Jaredić, psihoterapeutkinja, Tanja Markuš, vizuelna umjetnica, Paula Petričević, filozofkinja, Maja Raičević, izvršna direktorica “Centra za ženska prava” i Milica Šaranović, dizajnerka.

Škola će se održati od 13. do 17. decembra. Prijavite se slanjem kratkog pisma interesovanja na mail [email protected]. do 10. decembra 2021.

Unaprijedimo položaj žena u društvu  mijenjanjem društvenih normi koje doprinose rasprostranjenosti diskriminacije i nasilja nad ženama: SKRŠIMO PATRIJARHAT!


Current track

Title

Artist

Background