Marcus Gad dolazi na Roots Revival Reggae Festival

Written by on June 12, 2023

Na ovogodišnje izdanje Roots Revival Reggae Festivala u Herceg Novi 5.08. dolazi još jedno aktualno ime reggae scene, Marcus Gad & Tribe. Uronite se u očaravajući svijet Maracusa Gada i njegovog pratećeg benda Tribe dok donose svoj izvanredni live nastup na povijesne zidine Forte Marea. Doživite ultimativnu fuziju reggaea, duhovnosti i inspirativnih melodija pred pozadinom kakvu još niste vidjeli.

Intervju s Marcusom Gadom na Reggae Feveru
Izravno dolazeći iz multikulturalnih krajeva Nove Kaledonije, Marcus Gad personificira obnovu meditativnog i roots reggaea te ističe jedinstvenu kulturu ove male otočne države u Južnom Pacifiku udaljene 18 000 kilometara od Europe. Malo umjetnika s tako udaljenog mjesta uspijeva se ustaliti na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Nakon četiri godine provedene na putu i susreta s autohtonim narodima i alternativnim zajednicama diljem svijeta, Marcus Gad se vraća kući u Noumeu krajem 2014. godine i objavljuje dva EP-a: “Soul Talk” (2015.) i hvaljeni “Purify” (2016.). Izdanja su odmah odjeknula u Novoj Kaledoniji, a oba EP-a se masovno emitiraju na svim radijskim stanicama i lokalnim televizijskim kanalima. Njegova glazba tada prelazi daleke granice uz pomoć interneta i osvaja široku publiku i u Europi. Početkom 2016. godine, Marcus Gad napušta svoj otok te dolazi na dvije europske turneje, a njegov prvi album, “Chanting”, objavljen 2017. godine, snimljen u najboljim uvjetima u studiju Davout u Parizu s vlastitim bendom, Tribe, dok ovu godinu otvara s fantastičnim novim izdanjem, “Ready For Battle”.  

Recenzija albuma: Marcus Gad – “Ready For Battle” – i dalje poziva na otpor individualističkom sistemu zasnovanom na profitu

Na ovogodišnjem izdanju nastupiti će Micah ShemaiahHornsman CoyoteBrain Holidays i White Squall Sound System.

Karte po promotivnoj cijenu su već sada u prodaji, na sajtu GigsTixa, a možete ih pronaći na poveznici. Repertoar Roots Revival Reggae Festivala festivala biti će bogatiji u odnosu na prošlu godinu, a dodali su i novu personaliziranu kartu koja se zove Reggae Ambassador. Reggae Ambassador su specijalne presonalizirane ulaznice koje služe da se podrži inicijalno izdanje festivala. Ova vrsta ulaznice računa se kao dvodnevna karta za izdanje festivala za 2023. godinu, ali će nositi i određene beneficije i popuste na proizvode u skladu s programom festivala u budućnosti. Ovi popusti isključivo se odnose za pojedinca koji posjeduje personaliziranu Reggae Ambassador kartu. Reggae Ambassador personaliziranu kartu se ne može koristiti za grupne popuste. Reggae Ambassador karte se mogu kupiti jedino u online prodaji putem GigsTixa, mjesec dana prije početka festivala. Odnosno, “Reggae Ambassador” karte dostupne su u prodaji do 4. srpnja 2023. godine.

Za izradu personalizirane Reggae Ambassador karte, potrebno je poslati sljedeće informacije na [email protected] adresu:
• Ime i prezime
• Datum rođenja
• Fotografiju nositelja personalizirane Reggae Ambassador karte
• Potvrdu o kupljenoj karti putem GigsTixa

Izvještaj: Roots Revival Reggae Festival u Herceg Novom – Povratak korijenima

Izvor: Croatian Reggae Portal


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background