MENT Ljubljana 21.FEB-24.FEB.

Written by on February 7, 2024

U najkraćem mjeseci u godini, mjesecu mačka, odigrava se najvažniji showcase festival u bliskom nam okruženju, MENT u Ljubljani, koji se ove godine održava od 21. do 24. februara. Deseeto jubilarno izdanje održava se na nekoliko lokacija i ima zaista nevjerovatan program.

PROGRAM FESTIVALA

Za 10. godišnjicu, MENT konferencija ugostit će više od 120 govornika, organizirat će 33 panela (intervjua, okruglih stolova, prezentacija i radionica), 7 MENTorshipa i 6 sesija za brzo umrežavanje. Među ovogodišnjim vrhuncima pronaći ćete intervjue s Keithom Millerom, osnivačem londonskog festivala Wide Awake i kolektiva Bad Vibrations; Shawnom Reynaldom, jednim od najutjecajnijih pisaca o suvremenoj elektroničkoj glazbi i autor hvaljenog biltena First Floor; Lauren Sohikian, voditeljicom boutique PR agencije Modern Matters; Ivanom Novakom, osnivačem, menadžerom i idejnim tvorcem Laibacha; i Nikolinom Finskom, veterankom industrije videoigara. Pobliže će se osvrnuti na njemački kulturni fenomen Fusion Festival kao i na srpsku platformu i festival Hali Gali, slovensku diskografsku kuću Moonlee Records koja slavi 20 godina postojanja te metal kolektiv Dirty Skunks. Potonja tri dobivaju svoje vlastite pozornice na MENT-u 2024. Glavna novost za 2024. je CE/MENT, novi segment posvećen elektroničkoj glazbi i klupskoj kulturi. U petak, 23. veljače, dio konferencijskog programa bit će posvećen isključivo relevantnim temama iz svijeta plesne i elektroničke glazbe. Tu je i MENToring, niz jednosatnih sesija u malim grupama, gdje će sudionici imati priliku pitati stručnjake iz različitih područja glazbenog biznisa sve što ih zanima o određenoj temi (upravljanje glazbom, booking agenti, promocija glazbe, showcase festivali, streaming & digital, europsko financiranje). Vraćaju se i tradicionalni brzi networkinzi, ovoga puta s glazbenim profesionalcima iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Češke i talijanske regije Emilia-Romagna. Registracije su otvorene.

Od naših saradnika, Pop Depresija učestvuje u nekoliko segmenata, a velika je stvar što će jednan segment koncertnog programa biti u potpunosti posvećen Hali Gali sceni (vidjeti u programu).

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background