Mladi za čist Jadran ponovo u akciji

Written by on March 30, 2022

U nedelju, 27. marta NVO Naša akcija sa svojim kolegama iz Omladinskog tima Tivat obilježila je Dan voda akcijom čišćenja obale i borove šume na lokaciji Rt. Ratac (Bar). Volonteri Naše Akcije su povodom ove aktivnosti izjavili:

Izabrali smo ovu lokaciju zbog dosta velike količine otpada koja je mjesecima zanemarena. Sam naš mail je izgleda motivisao Komunalno preduzeće Bar koji je deponiju koja je već 4 mjeseca locirana u šumi očistila. Uz to, naša ekipa je pokupila dodatne velike količine otpada, najviše plastične ambalaže. Akciji su se pridružili i NVO Info Sport CG, najstariji volonter Bara gospodin Miodrag Banović koji je svojim primjerom pokazao da nikad nije kasno biti volonter, kao i porodica Đurišić iz Bara. Zahvalni smo uvjek kada se građani pridruže aktivnostima.

Pored akcije čišćenja posjetili smo kulturno-istorijsko nasleđe samostan Svete Marije Ratačke kao i tvrđavu Mogren u Budvi. Naravno, u ovoj akciji uprepleteno je puno zabave uz gitaru, proljećno kupanje, skakanje sa stijena i druženje 30 mladih iz Kotora, Tivta, Podgorice, Cetinja i Budve.
Ova aktivnost se realizuje kroz program Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih koje finansira European Endowment for Democracy. Zahvaljujemo se i podršci TO Bar i Morskom dobru koji su nas podrzali u realizaciji ove aktivnosti. Rt. Ratac je cist, neka takav i ostane!


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background