Muzika iz naše zajednice: ELI?ES! “Svaki Dan”

Written by on March 8, 2021

Sto mu gromova i ko bi rekao. Iako su WHO SEE doživjeli potpun uspjeh, Kotor kao grad nije bio baš prepoznat kao hip hop zajednica….Ali, stvari se mijenjaju očigledno, uprkos, ili boje reći zahvaljujući pandemiji, novo (ne)normalnom, ili kako god. Eli? Es!, es, nema što, nego da ne pričamo u prazno, slušalice u uši, zvučnike na najjače i slušaj spot:

“Svaki Dan” opisuje, više nego očigledno kako teku dani u primorskom malom gradu u godini 20 20, kao, ništa se ne dešava, al se ipak nešto snimilo! Kako, ko i što, reći će nam sami članovi , idemo…ELI?ES!

ELI?ES! je hip-hop sastav iz Kotora, nastao krajem 2020. godine kao kreativni izduvni ventil članovima za frustracije koje donjela prošla godina. Članovi su Milica Soković (27), Vuk Jovanović (34), Vedran Janović (27) i Ilija Maslovar (27).

Inspirisani dugo godina rep i hip-hop scenom i kulturom kako iz regiona tako i šire, kao i svojim ličnim buntovnim stavom, shvatanjem i gledanjem na svijet odlučili su da to pretvore u originalan zvuk i tekst. Vedran Janović se bavi audio produkcijom i od nedavno radi matrice, dok se Ilija Maslovar najbolje pokazao u kreiranju bitova. Vuk Jovanović i Milica Soković svoj talenat su otkrili u pisanju rima. Prijatelji već dugo godina, a od nedavno i jedan tim. Ono što ih vezuje je neosporan talenat, osjećaj za ritam i dobru muziku i najbitnije, zabava u kreiranju iste.

Pjesma ‚‚Svaki dan‚‚ je napravljena u jednom danu, uslovno rečeno. Iako se mimo benda već dugi niz godina družimo, od početka pandemije je to druženje bilo intenzivnije. Kao što smo i u pjesmi opisali naše monotone dane, tako je i otprilike i izgledala naša svakodnevnica. Relacija, Sveta Vrača – Stari grad. Tu se neđe, vjerovatno, iz najvećeg očaja i depresije rodila inspiracija. Beat se dopao Vuku odmah, a tekst je savršeno legao na matricu. Cijeli proces je bio jako zanimljiv i kreativan. Od intra do outra, mada smo se svi složili da je ipak refren taj koji je kupio pjesmu. Snimali smo u stanu, od plakara smo napravili gluvu sobu, što je kasnije Vedran savršeno upakovao da zvuči.

Zatim nam je i pala na pamet ideja da bi bilo lijepo snimiti i spot, kroz Kotor i prenjeti sve to na ekran uz kadrove i Sv. Vrače. Pokazalo se da je to bio dobar potez, jer je bilo sunčanih dana, a Kotor je bio bez turista i gužvi i pokazali smo da i to može da izgleda lijepo i da odiše nekom pozitivom, kakava god da je situacija. Spot je snimao i montirao Radoje Burzan i njemu se prije svega zahvaljujemo na sjajnoj saradnji i na realizaciji naše ideje. Mislimo da je lijep početak, a svakako spremamo još stvari koje planiramo da izbacimo. Do tada, slušajte ‚‚Svaki dan‚‚ na svim online streaming platformama. Bačite nam lajk, šer, sabskrajb, i pratite nas đe god nas vidite na društvenim mrežama. Peace!

Linkovi:

SPOTIFY: https://open.spotify.com/track/5NGwHmOMChvzQhBCyULjIx?si=11cb8ef543f541eb
DEEZER: https://www.deezer.com/en/track/1240097042
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/eliesofficial/eli-es-svaki-dan
APPLE MUSIC: https://music.apple.com/us/album/svaki-dan-single/1553129209?uo=4
BANDCAMP: https://eliesofficial.bandcamp.com/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eliesofficial/
YouTube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCffaTviUcttmty-rpgItA8g

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background