NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ 2023 BIĆE DODJELJENA U MAKARSKOJ

Written by on August 13, 2023

Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

,,Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće”, kažu u Zadužbini Milana Mladenovića.

Milan Mladenović u Makarskoj sredinom ’70-tih; foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Peta Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena 21. septembra 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od izuzetne važnosti za Milanovo odrastanje. Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živeo je u Sarajevu i Beogradu, a leta je od rođenja, pa sve do ratnih ’90tih provodio u Makarskoj, rodnom mestu njegove majke Danice. 

Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023 u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije „Bunt“, Boris Lajner, muzičar, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji konkurs. U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocene finaliste i odaberu pet superfinalista, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade. 

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023 su: 
1. Tibor – Bonvivani
2. Ljubičice – Dok čekamo pad
3. Astrid- – Kostarika
4. Lena – Mali milion
5. Oxajo – Put

(Pesme su predstavljene abecednim redom).

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine. 


Current track

Title

Artist

Background