NAKNADNA PAMET S02E06

Written by on April 20, 2021

Spletom okolnosti, slučajnosti, ili možda neki višim promislom, Naknadnu pamet ove srijede emitujemo na dan kada poklonici rastafarijanske kulture – širom svijeta, proslavljaju “Groundation day”, kojim se praznuje 21. april 1966. godine, kada je Hajle Selasije prvi (i jedini) put posjetio Jamajku.

Zato, ne propustite novo izdanje našeg radio show-a, u kojem ćemo, između ostalog, govoriti malo više o samom prazniku i njegovoj simbolici, a sve to uz vanvremenske evergreen rege hitove.

Naša gošća ove srijede biće Milica Kankaraš, mlada i talentovana harfistkinja, nastavnica muzike u podgoričkoj muzičkoj školi “Vasa Pavić” i eko-aktivistkinja.

Milica Kankaraš

Sa njom razgovaramo o harfi, istorijatu ovog instrumenta, stanju u crnogorskoj kulturi, uslovima u kojima stvaraju crnogorski umjetnici, ali i obrazovanju, online nastavi, posljedicama koje će taj vid predavanja ostaviti na djecu i zaštiti životne sredine.

“Naknadna Pamet” je na programu srijedom u 19h, vodi i uređuje Milovan Marković (Rastaman piperski), a u tome mu pomaže Jasna Kalač.


Current track

Title

Artist

Background