NOVE PJESME PODIJELILI IVAN ŠKRABE I SARAJEVSKI BEND TAINO

Written by on November 21, 2022

Ivan Škrabe – „Stranac“

Ivanovim riječima: „Pjesma je nastala spontano jedne večeri u studiju Potjeh. Malodušnost me toliko obuzela da nisam bio siguran hoću li moći pjevati. Tomi je postavio mikrofone i sjeo za klavijature. Izliječila me ta večer. Stihovima u egzistencijalističkoj maniri pokušavam shvatiti osjećaje usamljenosti, otuđenosti i velike samoće, ne bi li katarza glazbe i stiha osvijestila i oslobodila esenciju.“

Tekst i glazba: Ivan Škrabe  /// Klavijature: Tomi Novak

Miks, mastering, produkcija: Tomi Novak

Snimano u studiju Potjeh, listopad 2022.

Taino objavio singl “Sami u Tami”

Na službenom Youtube kanalu jučer je objavljen prvi singl sarajevskog benda “Taino”, pjesma naziva “Sami u Tami”.

Bend se predstavio javnosti sa soundtrack-om koji su uradili za domaću seriju “Kotlina” kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, u režiji Danisa Tanovića i Aide Begić. Serija je nastala u produkciji BH Content Lab-a, BH Telecom-a, i sarajevske produkcijske kuće SCCA/pro.ba.

Ovo je prvo službeno izdanje benda, te je najava za istoimeni album “Kotlina” koji izlazi u novembru ove godine. Na albumu se nalazi još 7 pjesama koje gledaoci imaju priliku čuti u toku serije.  Album će biti dostupan na svim platformama.

Autor tekstova je Mehmed Begić, dok muziku i produkciju potpisuju Taino: Belma Zvizdić, Mirza Mutevelić, Leonardo Šarić i Nedim Zlatar.

Pjesme su snimljene u Sarajevu ove godine, a mastering je radio Vlado Džihan, za Milkshop mastering u Beču.

Bend možete pratiti na njihovoj Facebook ili Instagram stranici.


Current track

Title

Artist

Background