NOVI SPOTOVI: ANJA ŠTARK I BOHEMIJA

Written by on April 14, 2023

Domaća ponuda video materijala boigatija je za još dva spota. Bohemija nas je navikla na zanimljive spotove sa priodnim okruženjem kao motivom, a vraća se i duo Anja Štark sa novim singlom “Ivan”. Pogledajte, poslušajte, dijelite:

Otkrijte magiju istoka Srbije uz Bohemiju i “Putujemo”

Bohemija predstavlja treći singl s albuma “Putujemo” koji je objavljen krajem 2021. godine u izdanju Pop Depresija-Kišobran kolektiva. Naslovna tema otvara treći studijski album za mnogočlanu nišku grupu, a video je režirao Vladimir Đorđević. Video pogledajte na zvaničnom YT kanalu benda, a pesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcampu.

Prva dva singla sa “Putujemo”, pesme “Levo oko” i “Sidro”, svaka na svoj način proširile su paletu boja u pesmama Bohemije, a i “Putujemo” baca još par slojeva na eskapistički akvarel Janka Džambasa i ekipe.

Putujemo je pesma koja otvara istoimeni album Bohemije i poziva sve prisutne da spakuju svoje kofere, obuku najudobnije cipele (za ples), ali i zarone do samog dna sopstvenog uma. Vladimir Đorđević, reditelj ovog spota, želeo je da približi publici atmosferu koja generalno obeležava naše druženje i zajedničko bivstvovanje. Pesmom poručujemo gledaocima, sem očiglednog putovanja u plavom hipi kombiju po predivnim predelima istočne Srbije, da zađu u tematiku celokupnog albuma koji poziva sve prisutne da utonu u svoje najdublje misli, ispovesti, snove i maštanja. Putujmo uz “Putujemo”, kako nogama, tako i glavama, jer nikad ne znamo gde će nas nova iskustva, pogledi, mišljenja i snovi odvesti,” kaže pevač i gitarista benda Džambas.Sem reditelja Vlade Đorđevića, u realizaciji spotu učestvovali su snimatelj Bojan Ranđelović, asistent snimanja i fotograf Dušan Dragosavljević i dron operater Milan Kostadinović.

Bohemija će pre ulaska u studio i početka snimanja pesama za četvrti album objaviti još jedan singl i time će “Putujemo” biti vizuelno zaokružen. Očekujte i nekoliko koncerata tokom sledećih meseci.

Beogradski duo Anja Štark predstavlja novi singl “Ivan”

Anja Štark predstavlja novu pesmu ,,Ivan” u kojoj na divan način spajaju zapitano sanjive stihove sa ritmom koji hipnotiše. Autorka spota je fotografkinja Katarina Marković, koja na volšeban način oživljava svoje fotografije i istražuje pokrete. Pesma je dostupna za preuzimanje na Bandcamp stranici benda, a video pogledajte na Anja Štark YT kanalu. Uskoro će pesma biti dostupna i na svim digitalnim platformama.

Anja Štark hrabro i bez kompromisa ide dalje. Od prvog singla ,,Zlato”, saradnje sa sarajevskim producentom Hibridom, analizama osnovnih elemenata kroz pesme, eskapizma, ljubavi, života u novobeogradskim blokovima, (ne)mirenja sa nametnutim životom, Anja Štark nastavlja da se menja i istražuje.

,,Ovog proleća sa vama delimo pesmu koja je dugo čekala na realizaciju i posvećujemo je svim dečacima u nama i pored nas. ,,Ivan” se i muzički i vizuelno nadovezuje na prošlogodišnji hit ,,Godina bez dodira”, s obzirom na to da je ista grupa naših dragih i talentovanih saradnika radila na obe pesme. Tekst je napisala Milica, a muziku smo radile zajedno nas dve (Milica i Aleksandra), dok nam je u pomoć oko aranžmana i same muzike, kao i prošli put, priskočio Nikola Mijušković (Turbo Trans Turisti). Za snimanje, miks i mastering već standardno zaslužan je Dušan Filimonović,” kažu Milica i Aleksandra.

Spot za ,,Ivana” kompletno je delo Katarine Marković (kamera, režija, montaža, grafika), uloge su tumačili Aleksandar Kecman, Aleksandra i Milica, a vide se i ruke Jovane Marković.  Snimanje i produkcija pesme i spota realizovano je uz pomoć SOKOJ-a.

Duo Anja Štark čine Aleksandra Tomović i Milica Mitić. Ranije su sarađivale u bendu Sofie from Seattle, a kao Anja Štark aktivne su skoro četiri godine i do sada su objavile pesme ,,Zlato”, ,,Mesta”, ,,Dječaci sa srcem slijepog miša”, ,,Vazduh”, ,,Blokovi”, ,,Dobro” i ,,Godina bez dodira”.Continue reading

Current track

Title

Artist

Background