NOVO: CALEXICO, IMARHAN, REBEL STAR & DENIS KATANEC

Written by on February 2, 2022

Tri omiljena benda našeg radija objavila su nova izdanja. Calexico i Imarhan animiranim spotovima najavljuju nove albume, dok Rebel Star postavlja jagodu na šlagu torte njihovog akuelnog albuma numerom “Zemlja od suza” snimljenom u saradnji sa Denisom Katanecom.

Nakon izvrsnog, i sa oduševljenjem prihvaćenog albuma “Početak i Kraj” sa kojim je Rebel Star dobio i nov početak, i nadogradnju veću od očekivane, stiže i još jedan plod saradnje i dobrih vibracija koje su se dešavale u Sunday Studios u Svetoj Nedelji. Milan Glavaški i Denis Katanec jednostavno su snimili bootleg verziju pjesme “Zemlja od Suza”, poslušajte je:

Imarhan objavljuje treći album ‘Aboogi’ kojeg predstavljaju izvrsnim animiranim videom za numeru ‘Achinkad’ okja je posvećena narodu  Kel Tamasheq i pustinji Hoggar u kojoj njihov narod živi oduvjek, kroz vrijeme i konstanta je ovog prostora i njihovog identiteta.

Album je objavljen za Cuty Slang 28. januara i slušaćemo ga intenzivno na našoj radio stanici.

Još jedan animirani video stiže nam od godinama omiljenih Calexico koji najavljuju novi album “El Mirador” za 08. april. Naslovna numera je predstavljena videom koji je u stvari jedna spora cumbia koja govori o transformaciji i povratku samom sebi. Calexico je izvode sa muzičarkom Gabi Moreno, iz Gvatemale, koja je sa njima i raniije sarađivala:

Album je sniman u Tucsonu, u studiju Sergia Mendoze, jednog od članova grupe, ali su određeni snimci putovali svijetom, on line, iz Italije, Njemačke, Mexica i Španije, da bi finalni rezultat u portlandu mixao Tucker Martine.

Album “El Mirador” objavljuje takođe City Slang 08.04.2022., a za sad je zakazana evropska turneja za proljeće. Popis numera izgleda ovako:

Side A
1. El Mirador
2. Harness the Wind
3. Cumbia Peninsula
4. Then You Might See
5. Cumbia del Polvo
6. El Paso

Side B
1. The El Burro Song
2. Liberada
3. Turquoise
4. Constellation
5. Rancho Azul
6. Caldera


Current track

Title

Artist

Background