NVO Naša Akcija o putovanjima za mlade i povezivanju sa poslodavcima

Written by on May 1, 2022

Prethodnih dana, NVO Naša Akcija održala je aktivnosti za mlade “Kako besplatno (jeftino) i bezbjedno putovati” i prve dvije posjete poslodavcima za direktne razgovore u cilju sezonskog i stalnog zapošljavanja mladih u opštini Kotor.

NVO Naša akcija iz Kotora odrzala jos jednu u nizu radionica u cilju edukacije mladih na temu koju su sami izabrali. Kako mnogi stalni volonteri naše organizacije konstantno putuju samostalno, ili kroz Erasmus ili druge programe zamjene, Operacioni menadžer Vuk Koljenšić je detaljno prezentovao sve mogucnosti koje su mladima na raspolaganju, kojih je kako objašnjava danas više nego ikad ranije.

Vuk Koljenšić navodi: “Skupili smo mlade iz Kotora i Tivta u prostorijama Opstine Tivat i organizovali radionicu “Kako besplatno (jeftino) i bezbjedno putovati” gdje nam je bio cilj pribliziti mladima mogucnosti i prilike za putovanja. Ovu radionicu smo odrzali za mlade u Podgorici i bila je jako posjecena, a kada je Omladinski tim Tivat podnio zahtjev za istu odmah smo se organizovali da izadjemo u susret. Odlicna stvar oko podrske European Endowment for Democracy je da imamo institucionalnu a ne projektnu podrsku, sto nam omogucava da nase programe realizujemo bilo gde, i edukujemo tj. ukljucimo sto vise mladih iz raznih gradova Crne Gore. Volimo kad zahtjevi za neku vrstu radionice i obuke pa i terenske akcije upravo stigne od mladih iz lokalnih zajednica jer smo mi organizacija dovoljno fleksibilna da svima od Rozaja do Herceg Novog izadjemo u susret. Kako Omladinski tim Tivat jos nema svoje prostorije cesto koristimo prostorije opstine Tivat ili oni nas posjete u Omladinskom klubu Kotor, ili u Omladinskom edukativnom centru “Muo”.

Kroz projekat Karijerni Info Kutak (KIK), NVO Naša akcija organizovala je protekle nedelje prve dvije posjete poslodavcima za direktne razgovore u cilju sezonskog i stalnog zapošljavanja mladih u opštini Kotor. Mladi su imali prilike da posjete hotel Blue Bay Kotor, Cafe Pizzeriju Mondo i druge privrednike i pričaju o načinu zapošljavanja, pozicijama koja odgovara licima koji su zainteresovani za sezonsko ali i stalno zaposlenje. Ova aktivnost je jedna od pregršt koje su planirane u narednom periodu, a koje se fokusiraju na bolju zaposljivost i smanjenje broja mladih koji nisu u radnom odnosu. Projekat se realizuje u Kotoru i Podgorici, ali mladi koju su zainteresovani da ucestvuju u aktivnostima mogu da se jave na mail [email protected].

Projekat Karijerni info kutak se realizuje u okviru Programa jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za pilotiranje inovativnih rješenja za poboljšano zapošljavanje i zapošljivost mladih iz osjetljivih grupa (NEET).


Current track

Title

Artist

Background