O NAMA

Radio Bruškin je radio izbrisanih granica!

Vrijednosti: Vjerujemo da je sloboda komunikacije osnovno ljudsko pravo, i na našem radiju stvaramo novi vid komunikacije, kroz rad u zajednicama, fizičkim kao i onima koje nisu geografski omeđene, već ih povezuje zajednički kulturni, društveni i zvučni prostor.

Radio Bruškin je neprofitna i nekomercijalna radio stanica, finansirana iz donacija, vođena volonterski kroz različite projekte sa dvije osnovne ideje:

Radio u zajednici: kao odgovor na potrebe zajednice, radio je nastao u zajednici, vođen je od zajednice i za zajednicu, bez obzira radi li se o fizičkoj zajednici ili kulturološkoj, duhovnoj, zvučnoj.

Zvuk izbrisanih granica:  Vjerujemo da muzika i umjetnost može ne samo brisati granice država, zemalja, već i granice svijesti, granice onoga koliko smijemo i koliko se usudimo!

Program, i sadržaji: većina programa je muzička, ali sa specifičnim ciljem prezentovanja i promocije muzike koja je vezana za zajednicu i koja njeguje zvuk izbrisanih granica. Na Radio Bruškinu nećete slušati najveće hitove neke dekade ili sigurne numere koje svi znaju, ali hoćete sve ostalo, što je bitno i što mi smatramo bitnim, i savremenim. Jer bitno je odvojiti bitne stvari, kreirati filter. Zavirite dublje u naše emisije i dnevne programe i postaće vam jasno.

Radio Bruškin voli da preispituje, istražuje, ponovo sagledava kulturno-istorijske narative, donosi nove zaključke i uživa u dobrom zvuku.

Osim zvuka, radio se bavi zajednicom, promoviše i daje primjer volonterizma, brige o prirodnoj sredini, kulturnoj baštini, antifašizmu, a kao krajnji cilj vidi društvo mira, prosperiteta, međusobnog poštovanja i izgrađene kulture, dostupne svima.

Radio Bruškin je internet radio, dostupan je svima, na svim vremensko/prostornim linijama, za slušanje besplatan, jer čitav svemir je besplatan.Current track

Title

Artist

Background