Objavljen 15. međunarodni literarni konkurs „A Sea of Words 2022“

Written by on June 15, 2022

Ministarstvo kulture i medija, kao koordinator programa međunarodne Fondacije “Ana Lind”, u saradnji sa Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran, objavljuje 15. literarni konkurs “A Sea of Words”, čija je tema “Mladi kao pokretači borbe za rodnu ravnopravnost – Youths in the forefront for gender equality”.

Iz Ministarstva je saopšteno da je rok za prijavu 10. jul, da pravo učešća imaju svi starosti od 18 do 30 godina, a da kratke priče moraju biti originalne i napisane na bilo kojem od zvaničnih jezika 43 države Euro-mediteranske oblasti.

„Jedan autor može poslati samo jednu priču, koja ne smije biti duža od 2500 riječi. Nijesu prihvatljivi autori koji su odabrani za nagradu u nekoj od prethodnih godina. Priče treba poslati u Word formatu, na mejl adresu: [email protected]. U mejlu je neophodno naznačiti naslov rada i osnovne podatke o autoru: ime, broj telefona, poštansku adresu, email i datum rođenja“, navodi se u saopštenju.

Odabrane priče biće objavljene u digitalnom formatu, na originalnom jeziku uz prevod na engleski.

Autore 10 najbolje rangiranih priča, međunarodni žiri će pozvati u Barselonu na trodnevnu ceremoniju dodjele nagrada (24. novembra), koja uključuje kreativne radionice i kulturne razmjene.

Više informacija o konkursu možete pronaći na linku.


Current track

Title

Artist

Background