Objavljen je novi Pi studijski album “E.I.” u izdanju PDV-a

Written by on April 16, 2023

Pi () je izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album “(časna lubanjska)“. 2020. godine izbacivanjem singla i video spota za pjesmu “Mali android“, Pi je počela davati prve naznake stvaranja novog uratka, da bi nedavnim objavljivanjem singla “Antifragilna” teren bio u potpunosti spreman za Ivanino novo poglavlje i znanstvenofantastičnu avanturu nazvanu “E.I.“, u izdanju PDV-a. Glazbenu karijeru započela je prije više od 10 godina, akustično, pod vlastitim imenom, te je objavila dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene.

Njegujući i dalje svoje originalan avangardni electro-alien-fairy-cyber-hyper-pop stil, započet prije više od 10 godina, album “E.I.” jedinstveno je izdanje na našim prostorima koji kombinacijom elektronike i freak popa slušatelju obuzima sva čula i pruža nezaboravno metafizičko iskustvo. U suprotnosti s prethodnim “mračnim” albumom “časna lubanjska” kojem je tema priroda, “E.I.” lajtmotiv smješten je u ne-tako-daleku distopijsku budućnost, te prati kreaciju znanstvenice Evgenije i stvaranje novog čovjeka, uz transhumanističke motive poput robota, AI-a i aliena.

Pjesme na novom albumu Pi je sama osmislila, napisala i snimila (kako kaže, sve je nastalo na njenom laptopu), uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ariana Vuice kod završnog miksa. Za master je zaslužan Filip Motovunski, fotografije Matej Jurčević, a za naslovnicu albuma Tea Stražičić.

Uz glazbu, jako puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, te gledatelju pružaju nezaboravno iskustvo, a potvrda toga je nominacija aktualnog singla “Antifragilna” u kategoriji Best Experimental Video na Berlin Music Video Awardsima koji se održava od 14. 7. do 17. 7.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background