Pinđur – regionalno premotavanje mikstejp #01 & Piano Night mix #29

Written by on April 18, 2023

Ivan Lončarević je ovih dana bio radan i kreativan. Večeras slušamo dva nova mixtape-a. Prvo se rastrčao po kuhinji i skuvao Pinđur, a nakon toga je lijepo sjeo za klavir i sve podigao kulturološki na nivo, jelte…jeste !!!

Evo šta i kako ćemo slušati, šou počinje od 18h:

Pinđur – regionalno premotavanje mikstejp #01

Tri nedelje od poslednjeg izdanja Pinđura u prvoj sezoni emitovanja (#12), evo ga mikstejp #01! Iideja mi je da na svakih mesec dana napravim neki presek novih/novijih pesama koje su mi bile najzanimljivije, iz bilo kog razloga.

Damirov album za Smithsonian Folkways se željno očekuje, baš kao i debi za Lanu Kostić Lakiko (pod patronatom Krisa Ekmana). Ovaj balkanski blok kompletiraju Tamara Obrovac Quartet, Iztok Koren, Marta Kolega i Dunja Bahtijarević. Dimitrin novi singl je hit, Magnetik nastavlja da vibrira, jedna pesma s aktuelnih albuma Ive Lorens i Bojane V. Novu pesmu i to sa kompletnim bendom ima divna Nena Ivošević, a tu je u bitnim ulogama i Laraz Arsović! Laslo i Lidija (Sixth June) takođe uskoro izbacuju album, “Sanjam” je novi singl. Nove pesme za Tam, Elemental, Natalee i instrumental za Nađu. “Ivan” je početak saradnje sa Milicom i ALeksandrom i tandemom Anja Štark, super je pesma ali i spot! I za kraj Ivica, Haiku Garden, proto tip, Igor Sakač (mogli ste da ga upoznate malo bliže kada je kao član grupe FIPA pevao par pesama, kada su svirali na Kontaktu23 pre Kralja Čačka), Grgur Višić i totalna bittersweet euforija Klinike Denisa Kataneca. Meni je bilo baš lepo dok sam sastavljao ovaj mikstejp, nadam se da ćete i vi naći nešto lepo za sebe.

Muzika: Damir Imamović, Lakiko, Tamara Obrovac Quartet, Iztok Koren, Marta Kolega i Dunja Bahtijarević, Dimitra, Magnetik, Iva Lorens, Bojana Vunturišević, Nena Ivošević, Sixth June, Tam, Anja Štark, Elemental, Nadja., Nataleé, Ivica, Haiku Garden, proto tip, Igor Sakač, Grgur Višić, Klinika Denisa Kataneca

Damir Imamović – Bejturan
Lakiko – Nije budućnost za svakoga
Tamara Obrovac Quartet – Oče moj
Iztok Koren – ….
Marta Kolega i Dunja Bahtijarević – U snu
Dimitra – Imam rabota
Magnetik – Skydiving
Iva Lorens – Vreme nek teče
Bojana Vunturišević – Svemirska ljubav
Nena Ivošević – Navikni se da me nemaš
Sixth June – Sanjam
Tam – samo ne ovde
Anja Štark – Ivan
Elemental – Usta na usta
Nadja. – IIII
Nataleé – Rolam
Ivica – Dobro nismo
Haiku Garden – Structures
proto tip – s ivice sanjanja
Igor Sakač – My New Song
Grgur Višić – Šesti Amandman Životne Patnje (Ljubav)
Klinika Denisa Kataneca – Srećko iz zemlje trećeg svijeta

Pinđur artwork: Pavle Trifunović


Pop Depression Piano Night mix #29

Pre dvadesetak godina genijalni Merzisajd bend Half Man Half Biscuit objavio je pesmu “It’s Clichéd to Be Cynical at Christmas” i baš nije lako da se čovek odupre ovom porivu, nebitno da li je Božić ili Uskrs u pitanju. S obzirom da je danas “najsrećniji dan u godini”, ovo je neki moj način da se oduprem klišeu i prazničnoj/postprazničnoj depresiji (i euforiji svakako) i da kroz razne ambijentalne isečke napravim praznični mikstejp koji za cilj ima da ekranizacije Čučkov stih “divan je dan za spavanje, sanjanje”.

Šetnja kreće od A Winged Victory For The Sullen i završava se sa Trees Speak. Lokalne stanice su mikrosvetovi koje su kreirali Nemanja Mosurović, Iztok Koren, Isidora Žebeljan, Jovana Backović i Voodoo piano duo, Gala, Gligor Kondovski, Pavle Popov & Loran Božić i Nina Platiša, a mesta na koja morate da stanete i provedete duže vreme drže Raül Refree, Ligeti Quartet i Anna Meredith, East Forest & Peter Broderick, Brìghde Chaimbeul i The Necks.


Featured: A Winged Victory For The Sullen, Nemanja Mosurović, Balmorhea & Aisha Burns & Clarice Jensen & Sam Gendel & Jason Treuting, Raül Refree, Iztok Koren, Isidora Žebeljan, Hania Rani, Jovana Backović & Voodoo piano duo, Ligeti Quartet & Anna Meredith, Thomas Bangalter, East Forest & Peter Broderick, Gala, Hugar & Dustin O’Halloran, Ryuichi Sakamoto, Lubomyr Melnyk, Brìghde Chaimbeul, Kelly Lee Owens & Max Richter & Ben Russell & Yuki Numata & Caleb Burhans & Clarice Jensen & Brian Snow, Gligor Kondovski, Hanakiv, Pavle Popov & Loran Božić, Dobrawa Czocher, Nina Platiša, Alex Kozobolis, The Necks, Trees Speak


A Winged Victory For The Sullen – The Slow Descent Has Begun /The Undivided Five
Nemanja Mosurović – In The Storm’s Eye /Another Country OST
Balmorhea & Aisha Burns & Clarice Jensen & Sam Gendel & Jason Treuting – Step Step Step
Raül Refree – Lo que esconden /el espacio entre
Iztok Koren – 12 /Praznina-Emptiness
Isidora Žebeljan – Doppler Erlend Loe – Düsseldorf I – Chorale (2016) /Iluminacije II
Hania Rani – Storm /On Giacometti
Jovana Backović – The Cycle for two pianos (Movement I): Voodoo piano duo
Ligeti Quartet, Anna Meredith – Haze /Nuc
Thomas Bangalter – Bangalter: Mythologies: XIV. Eden /Thomas Bangalter: Mythologies
East Forest & Peter Broderick – Duet On Ocean Floor /Burren
Gala – Odime na Krit /Theaterepublik LP
Hugar & Dustin O’Halloran – ok (Dustin O’Halloran Rework)
Ryuichi Sakamoto – 20220214 /12
Lubomyr Melnyk – Autumn Window (Bonus Track) /Corollaries (10th Anniversary Special Edition)
Brìghde Chaimbeul – S Mi Gabhail an Rathaid (I Take the Road) /Carry Them with Us
Kelly Lee Owens & Max Richter & Ben Russell & Yuki Numata & Caleb Burhans & Clarice Jensen & Brian Snow – SLEEP: Tranquility Base (Kelly Lee Owens Remix)
Gligor Kondovski – Some faded memories /Encounter
Hanakiv – Home II /Goodbyes
Pavle Popov & Loran Bozic – Sweet Music /Cascades
Dobrawa Czocher – Zima /Dreamscapes
Nina Platiša – Za Klavir: No. 5
Alex Kozobolis – It’s Been So Long
The Necks – Bloodstream /Travel
Trees Speak – Machines Speak /Mind Maze

artwork: Zuma na Adi (2023)

PINĐUR slušamo utorkom u 18h, vodi i uređuje Ivan Lončarević !


Current track

Title

Artist

Background