BISTRO CATHERA #11: JAZZYSAD

Bistro Cathera September 21, 2021

“Bistro Cathera” kao dio Jazzysad projekta u 11. izdanju sa setom koji nam servira lično autor serijala: DJ Jazzysad, ili Saitovic Milan. Kako je Bistro Cathera gastro muzilčki serijal, Jazzysad je pripremio i recept za kolač “Gomboce”:

Sastojci: 500gr očišćenog krompira, 1 jaje, prstohvat soli, 400-500gr brašna, 300gr šljiva, 100gr prezle, 200gr šećera, 0,5dl ulja

Priprema: Staviti krompir da se skuva sa solju pa ga procediti, ohladiti i ispasirati. Dodati jaje i brašno pa umesiti testo, da se ne lepi za ruke ali da ne bude ni pretvrdo.

Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo pa iseći u kvadrate i na svaki staviti polovinu šljive. Uzimati kvadrate sa šljivama i izmedju dlanova rolati i uvijati u kuglicu. Poslagati sve kuglice na pobrašnavljenu tacnu. Dok to radite stavite lonac sa vodom i malo ulja da provri. Kad je voda provrila ubacite kuglice. pašće sve na dno i kako se koja kuva tako će se podizati na površinu. Kad se podignu ostavite da se kuvaju jos 10ak minuta pa izvadite u cediljku i ostavite da se ocede. Dok se knedle cede upržite na ulju prezlu, ne jako, malo da zamiriši pa dodajte šećer i sve sjedinite i izmešajte.

Uvaljajte svaku gombocu u tu smesu i slažite u posudu. Ako vam ostane smese od prezle i šećera možete odgore da istresete. Prijatno.

BISTRO CATHERA

bistro cathera

More infoCurrent track

Title

Artist

Background