BISTRO CATHERA #17: JAZZYSAD

Bistro Cathera November 16, 2021

Gastro jazz podcast, radio emisija, ili šou za ( i sa) više ukusa “Bistro Cathera” u 17. epizodi sa setom koji nam servira lično autor serijala: DJ Jazzysad, ili Saitović Milan. Kako je Bistro Cathera gastro muzilčki serijal, Jazzysad je za večeras pripremio i recept eteričnog i neobičnog naziva: “Zrenjaninska voda na Beogradskom vazduhu”

Zrenjaninska voda na Beogradskom vazduhu

Sastojci: 600 g pilećih bataka sa karabatakom, 2 crna luka, 2 manja praziluka, 1 veći peršun, 2 srednje šargarepe, par kašika ulja, šaka listova svežeg peršuna, 200-250g pirinča so i biber po ukusu

Priprema: Očistiti peršun, dve šargarepe, crni luk i jedan praziluk i skuvati supu sa pilećim mesom. Kuvati do sat vremena na srednjoj temperaturi, pa ostaviti po strani. Na malo ulja, u tiganju, izdinstati sitno naseckan luk i praziluk. Dodati sitno naseckan list peršuna, pa dinstati, dok luk ne postane staklast. Po potrebi dodati još ulja, ubaciti pirinač pa prodinstati još par minuta i skloniti sa strane. U veći pekač izliti 1 litar supe, ubaciti izdinstanu smesu, sitno naseckanu obarenu šargarepu i peršun, pa preko nje položiti meso. Peći 40-50 minuta na 180C.

BISTRO CATHERA

bistro cathera

More info




Current track

Title

Artist

Background