BISTRO CATHERA #18: DJ LOPTICA

Bistro Cathera November 16, 2021

Emisiju br.18 jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” predstavljamo i ovdje na podcastu.  Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, a gostuje ponovo za DJ pultom i u kuhinji na 4 ringle: DJ Loptica, svima znan i kao Dejan Šobot. Recept koji nam servira su Fanki Ćure !!!

Fanki Ćure:

Za fanki ćure vam treba: 200g ċuretine od grudi, 100g slanine, 3 male crvene paprike, 1 mali patlidžan (plavi ili albino), po jedna glavica crnog i belog luka, so, biber, susam, lan i kiselo slatki sos.

Propržite slaninu i ćuretinu sečenu na trake u voku na malo ulja, dodajte papriku isečenu po volji, patlidžan na trake, crni luk na rezance i beli luk (ja ga zgnječim nožem i ne ljuštim), pa prodinstajte.

Posolite (ja kristim roze himalajsku) i pobiberite (ja volim sveže mleven šareni biber) po ukusu, dodajte kiselo-slatki sos (120g, hvala Milošu Vukotiću za dostavu iz sunčane Norveške) i pustite da se krčka par minuta, tj. da se sjedini. Za kraj, dodajte seme lana i susama po volji, promešajte, isključite vatru i ostavite da odmori par minuta.

Ja sam jeo štapićima, a može i viljuškom. Prijatno!

BISTRO CATHERA

bistro cathera

More infoCurrent track

Title

Artist

Background