BISTRO CATHERA #22: DJ LOPTICA

Bistro Cathera December 28, 2021

U emisiji br.22 jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” pored autora Milana Saitovića ( DJ Jazzysad) gostuje za pultom i u kuhinji na 4 ringle: DJ Loptica, svima znan i kao Dejan Šobot. Gastro Recept koji nam servira je vrlo praznično Modal Krme !!!

Za modal krme vam treba: 400g svinjskih krmenadli (kod mene je to 3), 1 batat, 1 glavica crvenog luka, pola glavice belog luka, 1 jabuka (ja sam imao ajdared), 200ml pasiranog paradajza, 1 kašika šećera, 100ml vode, listovi peršuna i celera, muskatni orah ,so i biber.

Krmenadle marinirati i ostaviti da prenoće u frižideru.

Na masti/maslacu/ulju propržite krmenadle (obostrano, 10-ak minuta), pa izvadite na dasku. Smanjite temperaturu (vatru) i u istu posudu (tiganj) dodajte seckani batat, crni i beli luk, jabuku, paradajz i vodu. Pojačajte temperaturu (vatru) da proključa, prodinstajte par minuta pa dodajte šećer, so, biber i muskatni orah. Kad je sos skoro gotov, dodajte meso koje ste prethodno isekli na trake, pokrijte da prokrčka još 5 minuta, i toeto. Naravno, fino seckano lišće peršuna i celera (količina srazmerna ukusu) ide na kraju, dok modal krme odmara pre serviranja (par minuta).

Modal krme može da se jede preko cele godine, a batat može da se zameni kombinacijom krompira i muskatne bundeve.

Prijatno!

DJ Loptica tracklist:

01. Yusef Lateef – Road Runner [Impulse!]
02. Aura Urziceanu – Nu-Mi Cere Sa Cint [Electrecord]
03. Woody Shaw – Love Dance [Muse Records]
04. [re:jazz] – Inner City Life [INFRACom!]
05. Mariya Takeuchi – Mizu to Anata to Taiyo to [Moon Records]
06. Ana Mazzotti – Bairro Negro [Top Tape]
07. Ljubomir Sedlar – New York, New York [PGP RTB]
08. Petar Ugrin – Vrelo Kamenje [RTV Ljubljana]
09. Kornelije Kovac – Severni Vetar [PGP RTB]
10. Weekend – Carnival Headache [Rough Trade]
11. Bembe Segue – Mother Of The Future (Live Version) [Expansion]
12. Amanita – Just Like A Rainbow [Sonar Kollektiv]

BISTRO CATHERA

bistro cathera

More info




Current track

Title

Artist

Background