BISTRO CATHERA #27: DJ LOPTICA

Bistro Cathera February 23, 2022

Emisija br.27 jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” je pred vama na podcastu.  Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, a gostuje ponovo za DJ pultom i u kuhinji ovog puta okružen povrćem: DJ Loptica, svima znan i kao Dejan Šobot. Gastro Recept lak i brz, odličan za doručak ili večeru, baš dok nas slušate: “Pofezne iz rerne” !!!

Pofezne iz rerne (sendvič verzija) mogu da posluže za doručak, kao toplo predjelo, užina ili rana večera, mogu da se jedu i tople i hladne.

Ostalo mi oko 100 grama blitve od prethodnog recepta i isto toliko sitnog punomasnog sira, nekakav tamni lebac, jaja sam imao, kao i mleko jer mi treba za u kafu i čaj ponekad.

Blitvu isitnite u blenderu ili bilo kom procesoru za hranu, posolite, pomešajte sa sirom,  dodajte jedno umućeno jaje zbog teksture i evo namaza. U adekvatnoj činiji razmutite 3 jaja sa malo mleka (po francuski) i soli, natopite prethodno namazane sendviče, poređajte u tepsiju (ja koristim papir za pečenje kao podlogu) i nehajno dodajte tucanu papriku po vrhu svakog senviča. Zagrejte rernu na 200° C i pecite 15-20 minuta, u zavisnosti od stepena hrskavosti koji želite da dobijete.

Ako nema jaja, onda su brusketi i nisu sendvič verzija, već namaz i paprika na svaku krišku, pa u rernu.

Prijatno!

BISTRO CATHERA

bistro cathera

More infoCurrent track

Title

Artist

Background