DIRIŽABL BR. 185 • STARS AT NOON •

DIRIŽABL November 4, 2022

Na koje god računanje vremena da pristajete, sve kazaljke pokazuju da je pravi trenutak za novi Dirižabl!

Jesen se uvukla u našu muzičku listu i raspoloženje, te vas ovo putovanje ušuškava u najtoplije melodije! U prvim minutima čekaju vas Tindersticks i “Stars At Noon”, glavna pesma predivnog soundtracka koji je rađen za istoimeni film Claire Denis; zatim “Nightshift” tj. Commodores u novom Bruce Springsteen ruhu, novi Nick Bampton Music i Adam Green, te JunioreGorillazSavagesSinéad O’ConnorMagnetic Fields!

Nakon prošlogodišnjeg albuma prvenca, Dunja Ercegovic aka. Bad Daughter vredno radi i na drugom izdanju u koje zavirujemo uz pomoć pesme “Bite Your Tongue”, a poseban fokus stavljamo i na album “Kolobari” dragog, drugačijeg i uvek zanimljivog benda Šumski!

Slušamo i, po Dirižabl kriterijumu, najjaču kariku sa albuma “Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen” – Iggy Pop, te Kings of Convenience- KOC feat. Feist, i najveću eko himnu Marvin Gaye “Mercy Mercy Me (The Ecology)”! A kako nema nikakvih garancija da će nam vratiti drveće u barem jednom kutku raskopane ulice, a kamoli nekom delu grada, pored svih muzičkih preporuka Dirižabl vas šalje i na Earth.fm koji će vas, kada vam to hitno zatreba, do prirode odvesti u svega par klikova!

cover: Aftersun (2022)

Vodi i uređuje: Ana Dajić

DIRIŽABL

dirižabl

More infoCurrent track

Title

Artist

Background