Omladinski Repetitor: Aktivizam i Kultura: Dušan Pajović

Omladinski Repetitor December 16, 2022

U posljednjem podcastu serijala “Omladinski Repetitor” sa nama je mladi aktivista Dušan Pajović, mladi građanski aktivista koji nam odgovara na pitanja o kulturi kao sredstvu za osmišljavanje alternativnih narativa, ali prije svega o gorućim problemima našeg društva, nedostacima u EU, novom socijalzmu kroz ideju “Green New Deal”, kao i pokretu pokretu DiEM25, koji se ovih dana osniva i u Crnoj Gori.

Dušan Pajović je naš sugrađanin, ali i magistar socijalne psihologije, zaposlen kao koordinator kampanja organizacije DiEM25, a sarađivao je brojnim organizacijama poput UN-a, UNICEF-a, Humanity & Inclusion-a, Spektre, Animal Save Movement-a i drugih.

Veliki je ljubitelj muzike, post rock i grunge ističe kao uzor, pa soundtrack ove emisije čine Chris Cornell, Pink Floyd, Alice In Chains, No Clear Mind, Pearl Jam, Urban & 4, Elemental, Marčelo i Šumovi Protiv Valova.

Ovaj podcast je realizovan u okviru projekta “Omladinski Repetitor”, koji je podržan na osnovu Odluke Komisije o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu. Sadržaj ovog podcasta, kao i nalazi prikazani u njemu, odgovornost su NVO Kompas, emisije “Radioktivna Redakcija” i ne odražava nužno stavove Opštine Kotor.Current track

Title

Artist

Background