PODCAST // DIRIŽABL BR. 192 • AND IN THE DARKNESS, HEARTS AGLOW •

DIRIŽABL February 10, 2023

Iako Dirižabl obožava i uredno poštuje svoj red letenja, nekad mu, iz niza razloga, teško padne da se vine međ’ internet oblake! U tom smislu, današnja epizoda bila je izazovna, ali i pravi pokazatelj da su i ovog puta entuzijazam i ljubav prema deljenju muzike preovladali te je 192. Dirižabl ipak objavljen! A to je i više nego dobro jer se u njemu krije mnogo predivne muzike spremne da je otkrijete!❤Tu su RadioheadKeep Shelly in Athens, fantastična Weyes Blood, PAPOOZ, Julia Holter, jedan kratki omaž Tomu Verlejnu, novi Svemirko i Peki Pele, Freur, Brian Hyland, Molly Nilsson, Destroyer, METRONOMY & Sebastian Tellier, Charly García. i HAIM, te novi “bluz beskućnika” Kralj Čačka!

A osim što voli muziku, Dirižabl voli i književnost, te planira da uskoro oformi rubriku #Dirižablbookclub u okviru koje će preporučivati književnike koji su svoju kreativnost ispoljavali i u muzici, knjige koje su inspirisale neke drage muzičare i bendove da na dalje nešto stvore ili knjige koje su nastale baš iz pera nekog kog smo navikli da čitamo samo u stihovima! U ovom Dirižablu na tu temu imamo nekoliko preporuka, od kojih se posebno izdvajaju “Crying in H Mart” autobiografsko štivo Michelle Zauner aka. Japanese Breakfast, te novi album subotičke grupe Wooden Ambulance pisan za predstavu koja je rađena po knjizi Ivana Tokina “Najnormalniji čovek na svetu”.

O svemu tome a i svačemu još klik na link, ušuškaj se i slušaj novi Dirižabl!❤P.S. uživo se 17. februara vidimo na Dirižabl DJ setu u Meduza (event će biti oglašen uskoro).

cover: Triangle of Sadness (2022)

Vodi i uređuje: Ana Dajić

DIRIŽABL

dirižabl

More info
Current track

Title

Artist

Background