PODCAST // DIRIŽABL BR. 194 • SVE ŠTO BOLI PROĆI ĆE •

DIRIŽABL March 9, 2023

Premda se, iz epizode u epizodu, Dirižabl trudi da vam predstavi sva uzbudljiva dešavanja na sceni, zaljubljivanje svim srcem u novi album, singl ili bend zapravo se baš, baš retko dešava. Nekad žarko želiš da te muzika snažno gurne iz mesta, pa je tražiš i tražiš, a nekada te to zadesi kad najmanje očekuješ. Kada je izašla prva HALI GALI kompilacija, bendovi Sitzpinker i Tipon bili su apsolutni Dirižabl favoriti, ali je postojao snažan osećaj da će se simpatije prema zvuku još nekolicine bendova tek vremenom pretvoriti u ljubav. Dirižabl se u tome, podrazumeva se, nije prevario, i baš u trenucima dok muziku nije tražio, ljubav se desila i to na prvo slušanje singla “krećem se” benda proto tip. Iako je u tom trenutku ovaj singl delovao kao izuzetak od svega što je bend do tada radio, postojala je nada da će takav zvučni krajolik ipak preovladavati i na ostatku albuma koji je tada uveliko nastajao i snimao se u Down There Studio kod Uroš Milkića.

I evo, gotovo tri godine kasnije, ovaj poseban album prvenac “s ivice sanjanja” je konačno pred nama i i te kako je natopljen emocijama, iskrenošću i trudom, a ujedno ojačan zrelim sviranjem, čvrstim prijateljstvom i izuzetno britkim i ogoljenim tekstovima.

Dirižabl se izmestio iz svog kućnog studija da bi sa Damjan Nedelkov (Gazorpazorp) i Nikolom Čučkovićem albumu nazdravio, i u ovoj 194. epizodi razgovarali smo o očekivanjima, izazovima i utiscima pre i nakon snimanja ovog izdanja; o ličnim i transformacijama u okviru samog benda, podršci i čitavom “selu” koje je potrebno da jedan album iznese, o uspehu koji se meri u suzama, ali i nadolazećim kocertima i vinilu koji na vaše gramofone stiže na jesen. Pored isečaka albuma, Nikola i Damjan nam puštaju i muziku koja okupira njihove lične plejliste i preporučuju štivo za #dirižablbookclub!

Vodi, uređuje, a ovog puta i fotkala: Ana Dajić

DIRIŽABL

dirižabl

More info
Current track

Title

Artist

Background