PODCAST // Dirižabl br. 197 • Time Won’t Let Me Go •

DIRIŽABL April 21, 2023

Kao po pravilu u ovoj sezoni, Dirižabl sve praznike provodi radno – pa i ove uskršnje! Te u tom duhu, 197. epizoda biće (duplo) dužeg trajanja nego što je to uobičajeno i na onlajn oblake Mixclouda stiže pre svih radijskih premijera!

Svim slušaocima je dobro poznato da Dirižabl već godinama iz epizode u epizodu lako i brzo stiže do udaljenih kontinenta, putuje kroz najrazličitije vremenske periode… No, svaka podkast epizoda sadrži i puno toga ličnog, te nas ovog puta Dirižabl smešta u posebno okruženje, odnosno, direkt u srednjoškolsku klupu autorke ovog podkasta Ana Dajić i predstavlja davno napravljeni (a skoro pronađen) mixtape koji savršeno sumira raznolike muzičke ukuse koji su tada vladali njenim diskmenom i mp3 plejerom!

Sasvim je jasno da će, u skladu sa periodom o kom je reč, muzički izbor biti šarolik – pregršt indie himni, dosta grandža, uz par obaveznih klasik pop hitova! U jednom pravom rolerkosteru sećanja punom #throwback-ova, pričaćemo o zaljubljivanjima, tada važnim muzičkim i filmskim ostvarenjima, dobavljanju muzike, prvim koncertima, maturskim radovima! A uz to, slušati: The KooksAlice in ChainsSneaker PimpsThe RakesHansonOren LavieNirvanaThe VerveThe NationalThe KillersBloc PartyKanda kodža i NebojšaTHE EELSJane’s AddictionIncubusBlue FoundationDidoThe Smashing PumpkinsUh Huh HerColdplaySemisonic i druge koji su i te kako uticali na sadašnji zvučni krajolik Dirižabla koji je tad bio samo bled i nedostižan san.

Iskorstite ove neradne sate i uživajte kad god poželite u novoj Dirižabl epizodi koja vas čeka na Mixcloudu, a ukoliko volite da Dirižabl slušate uživo, petak 21. april biće idealna prilika! Obavezno svratite na Dirižabl DJ set u Meduza!

Event: https://fb.me/e/ynCPPxbC

cover: Les passagers de la nuit (2022)

Vodi i uređuje: Ana Dajić

DIRIŽABL

dirižabl

More infoCurrent track

Title

Artist

Background