PODCAST // Dirižabl br. 217 • The Heart Is a Lonely Hunter •

DIRIŽABL March 6, 2024

Istog dana kad i prošla Dirižabl epizoda, objavljena je HALI GALI #2 kompilacija! Sa distancom od skoro četiri i po godine koliko je prošlo od prvog izdanja, u prilici smo da sagledamo rast, promene, preispitivanja i istrajnost deset bendova koji su se već, svaki na svoj način, ustoličili na muzičkoj sceni. Pečat kompilacija 𝑃a𝑘e𝑡 𝑎r𝑎n𝑧̌m𝑎n, 𝐽u𝑡r𝑜 𝑐́e p𝑟o𝑚e𝑛i𝑡i s𝑣e, 𝑍d𝑟a𝑣o z𝑑r𝑎v𝑜 𝑧d𝑟a𝑣o, 𝑅a𝑑i𝑜 𝑈t𝑜p𝑖j𝑎 (da ne nabrajamo dalje) i dalje je čvrsto utisnut, međutim Hali Gali se, od samog starta, izdvaja po nečem posebnom što se dugo u ovom gradu nije videlo, ni osetilo – po zajedništvu.

Ova kompilacija definitivno ne pretenduje da napravi presek (eklektične) scene, ali je sjajna inspiracija i putokaz za dalja istraživanja. Dirižabl ju je, podrazumeva se, pomno preslušao, i za ovu priliku izdvojio jednu njenu polovinu, tj. pet pesama bendova Šajzerbiterlemonproto tipKOIKOICactus Fields i Vizelj, dok će se ostatak kompilacije puštati i u narednim epizodama.

Pored navedenih, na kompilaciji nalaze se i (redom) Ubili su Batlera, Sitzpinkerсв. ПсетаGazorpazorp i Daze, i dalje najmlađi beogradski indie bend! (c) & (p) 2024. Pop Depression // Pop Depresija/Kišobran + Down There Studio

Link za preslušavanje, deljenje i podržavanje:

https://haligali.bandcamp.com/album/hali-gali-2

“Ovde nema nikog, nikog osim nas” te klik na link ispod i slušajte Dirižabl br. 217. Usput, možete i da izbrojite koliko puta je autorka podkasta izgovorila reč kompilacija (samo u ovom postu šest puta). Čekaju vas i Therapy? Jane’s Addiction, Issy Wood, Thievery Corporation i David ByrneHoleInterpolKhruangbin.

cover: The Deer Hunter (1978)

vodi i uređuje: Ana Dajić

DIRIŽABL

dirižabl

More infoCurrent track

Title

Artist

Background